Cadre didactice clujene premiate la Conferința Națională eTwinning 2023

de | nov. 28, 2023

Patru cadre didactice din județul Cluj au fost premiate la Conferința Națională eTwinning 2023.

Premiile Naționale eTwinning 2023, acordate pentru proiectele  eTwinning derulate în anul școlar 2022-2023, au fost decernate la Conferința Națională eTwinning,  desfășurată în 24-26 noiembrie, la București. În competiție au fost înscrise 110 aplicații, premiate fiind 24 de proiecte de cooperare europeană. Pe podium s-au situat și patru cadre didactice din județul Cluj:

  • Premiul I la secțiunea „Inovație în educație” a fost conferit doamnelor profesor pentru învățământul preșcolar Nădejde Ramona, Daniel Gabriela Elena și Gergely Erika-Magdolna, pentru proiectul eTwinning „The colourful world of Elmer”, desfășurat în Grădinița cu Program Prelungit „Mămăruța” și Grădinița cu Program Prelungit „Parfum de Tei” Cluj-Napoca.
  • Premiul al II-lea la secțiunea pentru „Învățământ gimnazial” a fost obținut de doamna profesor pentru învățământul primar Daniela Arion, director al Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă”, loc. Mihai Viteazu, pentru proiectul „Eat Right, future bright”.

Acțiunea eTwinning este parte a programului Erasmus+ al Comisiei Europene, fiind implementată la nivel național de către Agenția Națională pentru Programe Europene în Domeniul Educației și Formării Profesionale, instituție nominalizată drept centru național de coordonare prin Ordin al Ministerului Educației. Acțiunea se adresează tuturor unităților școlare din învățământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unități școlare și inspectorilor școlari. Proiectele eTwinning sunt desfășurate pe platforma https://school-education.ec.europa.eu, adică într-un spațiu virtual de învățare bazat pe colaborare și schimb de experiență între cadre didactice și preșcolari/elevi din spațiul european.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Tinerii sportivi cu vârsta sub 12 ani sunt invitați să se înscrie la Cupa Dan Căpitan, competiție din cadrul Mini Cupei României la Schi Alpin, care va avea loc în perioada 2-3 martie, la Buscat. Sportivii vor concura în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie...