Calendarul bisericesc pe anul 2022, expresie iconografică a timpului

de | dec. 15, 2021

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului pune la dispoziția credincioșilor 5 tipuri de calendare bisericești pe anul 2022: calendar de perete coală, calendar agendă, calendar de perete cu spirală – format A3 și A4, și calendar de birou.

Calendarele bisericești, expresie iconografică a timpului, au fost tipărite la Tipografia Renașterea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și pot fi achiziționate de la magazinele bisericești din Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla, Huedin, Bistrița, Beclean și Năsăud, și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Eparhiei noastre.

Designul și grafica calendarelor au fost realizate în concordanță cu tematica  omagială și comemorativă a anului 2022, declarat în Patriarhia Română Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Astfel, pe calendarul de perete tip coală este imprimată icoana Maicii Domnului Oranta, frescă din Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dar și medalioanele sfinților isihaști comemorați în anul 2022: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, la care se adaugă un medalion cu  ieroschimonahul isihast Paisie Olaru.

Calendarul tip agendă, pe lângă textul propriu-zis, cuprinde datele de contact ale membrilor administrației eparhiale, școlilor teologice, protopopiatelor, așezămintelor monahale și centrelor misionar-sociale din cuprinsul Eparhiei Clujului. Imaginea de pe prima copertă reprezintă icoana Maicii Domnului Oranta, iar imaginea de pe ultima copertă ilustrează Centrul social-educativ „Grigore Pletosu”, locul unde va funcționa Școala Primară „Sfântul Stelian” Bistrița.

Calendarul de perete cu spirală, în cele două formate A3 și A4, și calendarul de birou, pe lângă imaginea de pe prima copertă cu Mânăstirea Nicula și fresca ce o reprezintă pe Maica Domnului Rugătoarea din altarul noii biserici, cuprind imagini cu mănăstiri din Arhiepiscopia noastră, la care se adaugă și câte o reprezentare iconografică.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului
Pr. Cornel Coprean

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...