Campania filantropică „Toţi copiii merită să zâmbească de Crăciun”

de | dec. 28, 2017 | Activități parohiale

În pragul Sărbătorilor de Iarnă, Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Gherla, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Gherla şi Gherla Info, a reuşit să readucă bucuria şi speranţa în suflet pentru 95 de copii săraci. În urma campaniei filantropice lansate la începutul Postului Crăciunului mulţi oameni cu sufletul mare de pe raza municipiului Gherla şi nu numai şi-au dovedit bunătatea prin fapte.
Astfel, în perioada 15 noiembrie-15 decembrie au fost colectate la sediul Protopopiatului, fonduri și pachete, constând în produse alimentare, produse de igienă, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte. Darurile au fost împărţite la domiciliul fiecărui copil cu sprijinul voluntarilor din Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi Gherla. O parte dintre cadouri au ajuns şi la secţia de Oncopediatrie a Institutului Oncologic din Cluj Napoca.
S-au implicat activ în această campanie micuţii voluntari ai grădiniţelor „Arici Pogonici” şi „Veseliei” din Gherla, precum si Clasa pregătitoare cu PP de la Şcoală Gimnazială Nr.1, care au oferit cadouri copiilor aflaţi în evidenţa protopopiatului.
De asemenea, tinerii de de la Liceele „Ana Ipătescu” , „Petru Maior” şi Liceul Tehnologic din Gherla s-au implicat cu mare drag în campania demarată.
Le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat să facem un Crăciun mai frumos copiilor care uitaseră ce înseamnă spiritul Sărbătorilor!

Prot. Paul Isip

Ultimele articole

Care bogat se va mîntui? | Teodor Baconschi

Care bogat se va mîntui? | Teodor Baconschi

Problema raporturilor dintre bogaţi şi săraci, dintre bogăţie şi sărăcie, este o milenară obsesie dureroasă, generatoare de frustrări, de gesturi nesăbuite, dar şi de acţiuni benefice. Conferinţele "Dilema veche" au abordat anul acesta la Cluj-Napoca tema bogăției și...

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...