Campania „Sănătate pentru sate” continuă în Arhiepiscopia Clujului

de | oct. 6, 2017 | Actualitatea religioasă

O nouă acțiune de prevenție a fost desfășurată ieri, 5 octombrie 2017, la Școala Gimnazială din Sânnicoară.

Aceasta face parte din proiectul „Prevenție și Educație pentru Sănătate” al campaniei „Sănătate pentru sate”, organizată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

În cadrul evenimentului, medicii Bogdan Chiorean și Roxana Popa au stat de vorba cu elevii școlii din localitate și le-au prezentat aspecte legate de igiena mâinilor, igiena corporală și aspecte legate de sănătatea dinților și alimentația sănătoasă pentru dantură.

Elevii din ciclul gimnazial au fost încurajați să adopte un stil de viață sănătos ce include menținerea unei poziții corecte în bancă și în timpul purtării ghiozdanului. De asemenea s-a vorbit despre importanța odihnei și somnului, a evitării viciilor, a igienei dentare și modul de formare și evitare a cariilor.

La acțiune au fost prezenți în total un numar de 110 elevi cărora spre finalul acțiunilor,  li s-au oferit produse de igienă orală.

Ultimele articole

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Când Gheronda Iosif a ajuns să aibă el însuși obște, le spunea părinților spre folos duhovnicesc, următorul lucru: „La prima mea mănăstire, munceam cel puțin 16 ore pe zi. Și cu toate acestea, am citit cu atenție tot Vechiul Testament de 3 ori. Am citit cele 14...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit marți, 12 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă, în prezența ierarhilor Arhiepiscopiei Clujului. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Piatra Fântânele și a fost precedată de o slujbă de Te...