Campania umanitară: “Faptele bune – urcuș spre Înviere!” | Asociației Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud

de | mart. 20, 2023 | Societate

Asociației Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud organizează pe perioada Postului Mare o campanie filantropică, prin care vor să ofere persoanelor nevoiașe, celor singuri, celor bolnavi și celor închiși un prilej de bucurie de Sărbătorile Pascale.

Până în 10 aprilie 2023, cei care doresc să se alăture campaniei sunt rugați să pregătească pachete cu alimente (pască, cozonac, ouă, zahăr, făină, ulei, mezeluri, carne – 2 kg/familie, cașcaval, dulciuri), costul estimativ pentru un pachet fiind de 300 lei, și să le ducă la Sediul Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, din Piața Unirii nr. 9 (clădirea Protopopiatului Ortodox), de luni-vineri, între orele 08:00-16:00.

Din lista pusă la dispoziție a beneficiarilor fac parte 128 de familii nevoiașe și persoane singure, 80 de familii de la Cantina socială „Sfânta Filofteia”, 50 de persoane private de libertate din Penitenciarul din Bistrița care nu au de la cine primi vizite sau un pachet de sărbători, 30 de pacienți dializați și 50 de familii cu deficiențe auz.

Pe pachet se va scrie numărul și numele familiei așa cum apare pe pagina de facebook a asociației.

Pr. Marius PINTICAN, directorul Asociației Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud:

„Perioada Postului Mare este o chemare și invitație la post, rugăciune, smerenie, spovedanie, împărtășanie și fapte bune, pentru a primi iubirea milostivă a lui Hristos Cel răstignit și înviat, izvorul bucuriei noastre. Ne dorim ca bucuria Învierii să fie prezentă în casele tuturor creștinilor!

Pentru a aduce o rază de lumină, nădejde și bucurie, copiilor, vârstnicilor și oamenilor sărmani care nu au să pună ceva sau destul pe masa de Sărbători, lansăm Campania umanitară din Postul Sfintelor Paști, din anul 2023, intitulată sugestiv “Faptele bune – urcuș spre Înviere!””

Donații se pot face și în bani în contul Asociației Filantropia Ortodoxă, Filiala Bistrița-Năsăud:  RO09RNCB0038130592410001, cod fiscal 31017916, BCR – cu mențiunea: Pachet Sf. Paști.

Mai multe informații se pot găsi pe pagina de facebook a Asociației Filantropia Ortodoxă, Filiala Bistrița- Năsăud.

Ultimele articole

Mai multe din Societate
Extinderea intervalului de circulație a liniei expres A1E | CTP

Extinderea intervalului de circulație a liniei expres A1E | CTP

Compania de Transport Cluj-Napoca anunță extinderea  intervalului de circulație a liniei expres A1E, începând cu data de 4 mai.  Astfel, prima plecare din P-ța Mihai Viteazul spre Aeroport va fi la ora 4:00, iar ultima plecare din incinta Aeroportului spre centrul...

Liniile 36B/36L si 52L vor circula pe traseu deviat | CTP

Liniile 36B/36L si 52L vor circula pe traseu deviat | CTP

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA informează publicul călător că, în data de 19.04.2023, între 8:00 – 20:00, liniile 36B/36L si 52L vor circula pe traseu deviat din Str. Ion Ionescu de la Brad pe străzile O. Băncilă, T. Vuia. Bran, Plevnei,  ca urmare a...

PROGRAM SPECIAL DE TRANSPORT PENTRU NOAPTEA DE ÎNVIERE

PROGRAM SPECIAL DE TRANSPORT PENTRU NOAPTEA DE ÎNVIERE

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA face cunoscut publicului cãlãtor cã transportul in Noaptea de Inviere se va realiza cu autobuze, prin intermediul liniilor 25, 30, si 46S, dupa urmãtorul program : L 25 : Cart. Mănăştur – P-ta A. Iancu – Cart. Gheorgheni...