Campanie filantropică și evenimente culturale inedite organizate în Dej, în preajma sărbătorilor de iarnă

de | nov. 30, 2015 | Activități parohiale

Locuitorii din Cluj, Dej și din satele învecinate sunt chemați să fie mai buni de Crăciun. Filantropia Ortodoxă, filiala Dej, împreună cu protopopiatul a demarat o campanie filantropică, prin care se dorește strângerea de alimente și daruri pentru copiii și familiile sărmane.

Costinel Șoaită, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă, filiala Dej despre campanie:

„Apropierea Sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos trebuie să aducă în sufletele tuturor oamenilor sentimente de bucurie, pace și har. Există însă și oameni nefericiți de sărbători, de aceea noi, Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Dej, în parteneriat cu protopopiatul ortodox Dej desfășurăm în această perioadă o acțiune comună, filantropică numită „Fii Bun de Crăciun”. Aceasta cuprinde campanii de strângere de fonduri, îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente, dar și dulciuri și jucării pentru copii. Prin această acțiune ne dorim să aducem bucurie în sufletele celor care sunt căzuți sub povara sărăciei, urmând sfatul dat de Mântuitorul Hristos «Mai fericit este a da, decât a lua»”.

Dejenii vor avea parte la începutul lunii decembrie de o serie de evenimente culturale inedite. Corala „Armonia” din Constanța, multiplu medaliată cu aur la olimpiadele corale mondiale, va concerta la Dej pe 7 decembrie. Evenimentul va avea loc la Biserica cu Hramul Sfânta Treime din cartierul Dealul Florilor, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

Tot la început de decembrie, mai exact pe 4, va avea loc la biserica ortodoxă „Sf. Arhangheli” de pe str. Gutinului, concertul de colinde, „Din suflet de copil”, aflat la a III-a ediție. Vor aduce frumusețea colindelor tradiționale în fața publicului din Dej elevi de la mai multe școli și licee din municipiu.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...