”Când nu mai simțim prezența lui Dumnezeu, să alergăm la Maica Domnului!” arhim. DUMITRU COBZARU

de | aug. 14, 2018 | Actualitatea religioasă

Ajunul sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”, luni 14 august 2018, a debutat la Mănăstirea Nicula cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți și diaconi. În fruntea soborului s-a aflat arhim. Dumitru Cobzaru, exahul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. La slujbă, așezați pe dealurile din jurul așezământului monahal, au asistat mii de pelerini, ajunși încă de duminică. Foarte mulți dintre ei s-au spovedit, iar în cursul Sfintei Liturghii s-au împărtășit cu Sfintele Taine. La finalul slujbei, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru le-a adresat și un cuvânt de învățătură despre Maica Domnului, grabnic ajutătoare tuturor celor aflați în necazuri.

„Dumnezeu este într-o continuă mișcare, spune Sfântul Maxim Mărturisitorul și nici noi, oamenii, nu suntem ființe statice, ci fiind făcuți după chipul lui Dumnezeu, trebuie să fim într-o continuă devenire. Maica Domnului a trăit pe deplin acest adevăr. Dacă nu îl simțim pe Dumnezeu în noi așa cum o mamă simte în ea mișcările fătului, trebuie să fim îngrijorați. Atunci este nevoie să alergăm la Maica Domnului care a trăit această experiență, ea simțind înlăuntrul ei atât pe Fiului Omului cât și pe Fiul lui Dumnezeu. Dumnezeu trebuie să se maturizeze în ființa noastră pentru ca apoi și noi să îl putem naște altora. Trebuie să ne dorim ca Dumnezeu să miște în sufletele, în viața și în ființa noastră. Astfel, cu siguranță, lumea și atitudinea oamenilor ar fi alta. Oamenii ar trăi într-o armonie pe care Dumnezeu a dorit-o încă de la început, dar pe care noi am stricat-o”, a arătat părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru.

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20