Capcanele dietelor

de | nov. 14, 2019

De ce dietele stricte nu funcționează pe termen lung?

Ce procese au loc în organism în timpul acestor restricții calorice?

De ce nu putem urma astfel de diete pe termen lung? De ce kilogramele pierdute în urma dietelor stricte se reacumuleaza rapid?

În momentul în care urmăm o dietă strictă și sever hipocalorică, ne înfometăm sau mâncăm foarte puțin și dezorganizat, organismul nostru, ca răspuns, iși reduce energia consumata. Cu alte cuvinte, metabolismul bazal scade, încetinește, tocmai pentru a conserva energia pentru supraviețuire și susținerea funcțiilor de bază ale organismului. Bineînțeles că și numărul kilogramelor se reduce în urma restricției calorice severe dar, cu siguranță, nu este ceva ce se poate mentine pe termen lung. Altfel spus, kilogramele pierdute în această perioadă sunt doar o capcană. Așadar, în momentul în care nu mai urmăm aceste diete stricte și ne reluam modul de alimentație anterior, vom reacumula kilogramele pierdute, ba mai mult, poate chiar câteva în plus. De ce?! Pentru că metabolismul nostru este acum încetinit și are nevoie de mult mai puțină energie pentru supraviețuire.

Înainte de a urma o dietă de pe internet sau din diverse surse non-medicale, încercați să vă puneți următoarea întrebare: Pot sa urmez această dietă toata viața? O alimentație sănătoasă și echilibrată se obține prin pași mici dar constanți, prin îmbunătățirea și optimizarea obiceiurilor alimentare zilnice.


Raluca Topan – Nutriționist-Dietetician

Email : raluca.topan91@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/NutritionistDieteticianRalucaTopan/

LinkedIn : https://www.linkedin.com/in/ralucatopanregistereddietitian/

Sănătate prin nutriție
Sănătate prin nutriție
Capcanele dietelor
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Perioada Triodului

Perioada Triodului

Perioada Trodului este un timp de rugăciune mai intensă, de ascultare mai atentă a Sfintelor Scripturi, o perioadă de pocăință și de înmulțire a faptelor bune, în special a milosteniei arătată față de cei în nevoie, față de cei săraci. Triodul ne cheamă la pocăință și...