Capcanele dietelor

de | nov. 14, 2019

De ce dietele stricte nu funcționează pe termen lung?

Ce procese au loc în organism în timpul acestor restricții calorice?

De ce nu putem urma astfel de diete pe termen lung? De ce kilogramele pierdute în urma dietelor stricte se reacumuleaza rapid?

În momentul în care urmăm o dietă strictă și sever hipocalorică, ne înfometăm sau mâncăm foarte puțin și dezorganizat, organismul nostru, ca răspuns, iși reduce energia consumata. Cu alte cuvinte, metabolismul bazal scade, încetinește, tocmai pentru a conserva energia pentru supraviețuire și susținerea funcțiilor de bază ale organismului. Bineînțeles că și numărul kilogramelor se reduce în urma restricției calorice severe dar, cu siguranță, nu este ceva ce se poate mentine pe termen lung. Altfel spus, kilogramele pierdute în această perioadă sunt doar o capcană. Așadar, în momentul în care nu mai urmăm aceste diete stricte și ne reluam modul de alimentație anterior, vom reacumula kilogramele pierdute, ba mai mult, poate chiar câteva în plus. De ce?! Pentru că metabolismul nostru este acum încetinit și are nevoie de mult mai puțină energie pentru supraviețuire.

Înainte de a urma o dietă de pe internet sau din diverse surse non-medicale, încercați să vă puneți următoarea întrebare: Pot sa urmez această dietă toata viața? O alimentație sănătoasă și echilibrată se obține prin pași mici dar constanți, prin îmbunătățirea și optimizarea obiceiurilor alimentare zilnice.


Raluca Topan – Nutriționist-Dietetician

Email : raluca.topan91@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/NutritionistDieteticianRalucaTopan/

LinkedIn : https://www.linkedin.com/in/ralucatopanregistereddietitian/

Sănătate prin nutriție
Sănătate prin nutriție
Capcanele dietelor
Capcanele dietelor
/

Mai multe

Procesul Mântuitorului (Pr. Prof. Stelian Tofană) P2

Procesul Mântuitorului (Pr. Prof. Stelian Tofană) P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.22.

Categoria Psalmilor Treptelor: Psalmul 127 (128)

Categoria Psalmilor Treptelor: Psalmul 127 (128)

Psalmul 127, un psalm scurt, strălucitor, și bine construit, țese o idilă complicată de răsplată și bunăstare, dar totodată arată și îi fericește pe cei care au frică de Domnul. Dacă în psalmul anterior, poetul ni-a arătat câte bunătăți poate pricinui nădejdea în...

Procesul Mântuitorului (Pr. Prof. Stelian Tofană) P2

Procesul Mântuitorului (Pr. Prof. Stelian Tofană) P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.22.