Capela din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița și-a serbat hramul

de | oct. 18, 2023

Capela din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița și-a prăzniut miercuri, 18 octombrie 2023, hramul „Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca”.

Cu acest prilej a fost oficiată Sfânta Liturghie de către părintele Alin Miheștian, preot de caritate al capelei din spital, alături de un sobor de preoți din care au făcut parte pr. Marius Pintican, pr. Florin Moldovan, pr. Nicolae Conț și pr. Grigore Furcea.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de pr. Florin Moldovan și cântărețul Emilian Urdă.

La comuniunea în rugăciune au participat managerul Gabriel Lazany și ceilalți membri ai Comitetului Director, directorul medical Gabriela Deak, directorul financiar-contabil Mirela Pop, directorul de îngrijiri Gabriela Remeș, Directorul RUNOS Sanda Petraș, directorul administrativ Paul Szekely, medici, asistenți medicali, personal de îngrijire, cadre medicale pensionate.

În cuvântul de învătătură rostit la sfârșitul slujbei, preotul Marius Pintican a pus în prim-plan minunile săvârșite de Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca față de oamenii aflați în suferință, minuni pe care și astăzi cadrele medicale le fac prin intermediul lui Dumnezeu:

Sfântul Apostol Luca este ocrotitorul acestei capele și al acestui spital, care a prins un contur extraordinar prin purtarea de grijă a domnului manager și a echipei dânsului, care încearcă să pună la dispoziția oamenilor, asemenea Sfântului Luca, un loc de mângâiere, de vindecare, de tămăduire.

Și aici este o biserică la fel cum este cea din Biserica primară, creștină, un loc în care cei bolnavi își apleacă genunchii inimilor lor înaintea Sfântului Altar și primesc întărire, mângâiere, putere de la Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Apostol Luca”.

La rândul său, părintele Alin Miheștian a mulțumit tuturor pentru prezența la acest frumos praznic și pentru dăruirea cu care își slujesc aproapele:

Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, «doctorul preaiubit», cum îl numește Sf. Apostol Pavel, este un ocrotitor pentru toți cei care calcă pragul acestei unități medicale și subliniez cuvintele omului de știință Louis Pasteur, că viața nu are nicio valoare dacă nu poți fi de folos altuia. Cu siguranță că dumneavoastră sunteți de folos oamenilor, pentru că văd suflete care sunt împăcate când ajung în acest spital”.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu un parastas de obște pentru toți medicii, asistenții, infirmierii și angajații spitalului care au trecut la cele veșnice.

foto credit: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bistrita

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...