Capela mortuară a Parohei Bucea, sfințită de Mitropolitul Clujului

de | nov. 14, 2018

Marți, 13 noiembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul  Clujului s-a aflat în mijlocul comunității din Bucea, prilej cu care a binecuvântat noua capelă mortuară din localitate.

De la ora 16:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit capela mortuară, aflată în proximitatea Bisercii „Sfinții Trei Ierarhi” din Bucea. Din sobor au făcut parte consilierul administrativ-bisericesc, părintele Cristian Baciu, protopopul de Huedin, părintele Dan Ionuț Lupuțan, preotul paroh, părintele Mircea Dejeu, precum și preoții din localitățile învecinate. De asemenea, la eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, primarii din zonă și numeroși localnici.

Cu aceasta ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat faptul că trebuie să ne preocupăm de felul în care trebuie să îi înmormântăm pe cei adormiți.

 

La final, ierarhul a acordat părintelui paroh Mircea Dejeu – Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici, iar primarului localității Negreni, domnului Dorin Constantin Manea  – Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni.  De asemenea, Părintele Mitropolit a acordat distinctii și diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în viața și activitatea parohiei.

În încheierea evenimentului, Grupul vocal bărbătesc „Craii Măgurii” din Bucea a interpretat cântece patriotice vechi.

Potrivit preotului paroh Mircea Dejeu, lucrările de amenajare ale capelei mortuare au debutat anul trecut și s-au realizat din fondurile proprii ale parohiei, cu sprijinul autorităților locale, precum și al credincioșilor.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...