Capela mortuară din Sânpaul, sfințită de Mitropolitul Clujului

de | oct. 22, 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat sâmbătă, 22 octombrie 2022, comunitatea ortodoxă din Sânpaul, județul Cluj.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate și o cruce dotată cu sistem de iluminare.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Huedin – preotul Dan Ionuț Lupuțan, protopopul de Cluj II – preotul Alexandru Constantin Ciui, starețul Mănăstirii Voivodeni – protosinghelul Acachie Irimiea, parohul comunității din Sânpaul – preotul Liviu Borșa, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în activitățile parohiei.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat parohului Liviu Borșa Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici, primarului comunei Sânpaul, Ovidiu Colceriu, i-a oferit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, „Crucea Transilvană” pentru mireni, iar epitropului parohiei, Dorin Bartolomei, i-a acordat Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. De asemenea, membrilor Consiliului și Comitetului parohial și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

Tot astăzi, în numele Primăriei și al Consiliului Local al comunei Sânpaul, primarul Ovidiu Colceriu a rostit o alocuțiune și i-a conferit Mitropolitului Andrei titlul de „Cetățean de onoare al comunei Sânpaul”. Laudatio a fost prezentat de poetul Nicolae Băciuț – redactor-șef al revistei „Vatra Veche” și directorul Direcției Județene pentru Cultură Mureș.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Huedin

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...