Care bogat se va mîntui? | Teodor Baconschi

de | oct. 2, 2022

Problema raporturilor dintre bogaţi şi săraci, dintre bogăţie şi sărăcie, este o milenară obsesie dureroasă, generatoare de frustrări, de gesturi nesăbuite, dar şi de acţiuni benefice. Conferinţele „Dilema veche” au abordat anul acesta la Cluj-Napoca tema bogăției și a sărăciei, în stilul impus în cultura română de revista cu același nume, mai ales prin deja binecunoscutele ei dosare, adică din mai multe perspective epistemice şi ideologice.

Prezent la evenimentul organizat de Universitatea Babeș-Bolyai, dl Teodor Baconschi realizează o interesantă radiografie în lucrarea Scrieri (volumele 1, 2, 3, în colaborare cu Editura Spandugino) a paradignei pusă în dezbatere, cu întrebarea specifică pregătirii teologice: Care bogat se va mîntui?

Prezent la Radio Renașterea, fostul ministru de externe și ambasador al României, a răspuns provocării de a dezvolta punctul de vedere al scriitorului și diplomatului privitor la subiecte sensibile precum sărăcie voluntară, relațiile dintre statutul social și avere, contrastele zilelor noastre și alte preocupări, aflate constant în dezbaterea publică.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Care bogat se va mîntui? | Teodor Baconschi
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face este să fim aproape de semenii nostri, încercând mereu să facem lumea mai bună, iar un exemplu în acest sens este Asociația Mundia. Am avut reala bucurie de a vorbi cu dna Anca Rus, coordonatorul...