Cartea „Dorul, condiția românească a ființei”, lansată la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | iun. 6, 2022 | Actualitatea religioasă

Cartea „Dorul, condiția românească a ființei”, cea mai recentă apariție editorială a părintelui profesor George Remete, a fost lansată luni seara, 6 iunie 2022, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a numeroși studenți, cadre universitare, clerici și oameni de cultură.

În cadrul lansării au luat cuvântul și au prezentat noua apariție editorială: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, scriitorul Horea Bădescu și conf. univ. dr. Nicolae Turcan, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

De asemenea, autorul cărții, pr. prof. univ. dr. George Remete, cadru didactic și conducător de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a vorbit despre particularitățile cărții și a subliniat legătura strânsă dintre noțiunea iubirii și cea a dorului.

Volumul, intitulat „Dorul, condiția românească a ființei”, a apărut la Editura Paideia din București, reprezentând întâia monografie din lume privind tema dorului, conform specialiștilor.

Moderatorul și gazda manifestării culturale a fost arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

La eveniment au fost prezenți studenți și cadre universitare, clerici, oameni de cultură și elevi de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din municipiu.

Pr. prof. George Remete este autorul a numeroase cărți și manuale de Dogmatică, traducător din limba germană și franceză a unor gânditori și mari personalități, precum Rabindranath Tagore, Max Picard sau Wolfhart Pannenberg.

Lansarea de carte poate fi urmărită, integral,  AICI

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Sfințirea capelei mortuare din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu-Odorhei, județul Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, de la ora...

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

Resfințirea Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Corușu

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (Luarea Crucii și urmarea lui Hristos), 17 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul...