Cartea „Minunile Domnului”, lansată în cadrul Târgului de carte Gaudeamus

de | apr. 7, 2023

Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a lansat o nouă carte în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, care are loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în perioada 5-9 aprilie 2023. Este vorba despre Volumul „Minunile Domnului”, semnat de arhimandritul grec Serafim Papacostas – pandant al volumului „Parabolele Domnului”, lansat în toamna anului trecut.

Apărută cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, cartea „Minunile Domnului” a fost lansată vineri, 7 aprilie, începând cu ora 12:00, la Târgul de carte Gaudeamus, în prezența unor clerici, teologi și oameni de cultură.

„În viața duhovnicească propovăduirea cuvântului Evangheliei are mare importanță. Iar cei ce-l propovăduiesc trebuie să se inspire, pe lângă textul Sfintei Scripturi, din lucrări bune care sunt scrise de autori buni care L-au iubit pe Mântuitorul Hristos. Un asemenea autor este arhimandritul Serafim Papacostas care pe lângă alte lucrări a scris două care se referă direct la Domnul Hristos: «Parabolele Domnului» și «Minunile Domnului». Cu ani în urmă, la Alba Iulia fiind, mi-a parvenit manuscrisul cu «Minunile Domnului» tradus fiind de Maica Teodosia Lațcu și Arhimandritul Serafim Popescu. L-am și tipărit, oferindu-l doritorilor, și cred că a făcut misiune bună. Acum, mitropolit fiind la Cluj, tipărim atât «Parabolele Domnului», cât și «Minunile Domnului». Cu toate că au trecut ani de la prima apariție, considerăm că nu și-au pierdut din profunzime și le vor oferi cititorilor momente de bucurie duhovnicească”, a subliniat Mitropolitul Andrei în cuvântul înainte al cărții.

Noua apariție editorială a fost prezentată de pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (catedra de Noul Testament), și de pr. conf. univ. dr. Adrian Podaru, prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu (Catedra de Patrologie).

Evenimentul a fost moderat și prezentat de directorul Editurii Renașterea, preotul dr. Cătălin Pălimaru.

„Semnalăm publicarea volumului «Minunile Domnului», semnat de arhimandritul grec Serafim Papacostas, pandant al volumului «Parabolele Domnului», publicat de același autor și apărut de curând tot la editura Renașterea. Volumul, tradus de monahia Zorica Teodosia Lațcu și de părintele Serafim Popescu, ne propune o exegeză biblică pe marginea actelor taumaturgice săvârșite de Mântuitorul Iisus Hristos, având o importantă relevanță omiletică pentru slujitorii amvonului, dar fiind util și cititorilor interesați de universul Noului Testament. Autorul este mai puțin cunoscut mediului românesc, dar a însemnat o figură remarcabilă în Grecia secolului trecut, fiind conducătorul frăției «Zoi», o mișcare de mase, preocupată de renașterea religioasă a poporului prin cunoașterea Sfintei Scripturi, prin activități catehetice și sociale. Exegeza autorului din acest volum este complexă și are multe elemente de originalitate”, a spus directorul editurii.

 

Vizionează evenimentul integral AICI

Târgul de Carte Gaudeamus a ajuns la a 22-a ediție, fiind organizat de Radio România, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în perioada 5-9 aprilie 2023.

Evenimentul e găzduit în 14 pavilioane expoziționale, care reunesc oferta a numeroase edituri, distribuitori de carte românească și străină, producători și distribuitori de muzică și jocuri educative.

Până duminică,  9 aprilie, sunt programate peste 30 de lansări de carte, care vor oferi publicului prilejul de a se întâlni cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți scriitori din întreaga țară.

Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului participă la târg cu o ofertă generoasă de titluri ce aparţin unor importanţi clerici, teologi și oameni de cultură din ţară şi din străinătate.

Cei care nu pot ajunge la Târgul de carte Gaudeamus din Piața Unirii, pot accesa site-ul gaudeamus.ro, unde vor putea găsi standurile virtuale ale participanților.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA