Cărți valoroase de la Biblioteca Sf. Sinod și Biblioteca Centrală Universitară reunite în premieră în Noaptea Muzeelor

de | mai 12, 2023 | Patriarhia română

Biblioteca Centrală Universitară din Capitală participă la Noaptea Muzeelor cu o expoziție care reunește în premieră 30 de cărți vechi din colecția proprie și din cea a Bibliotecii Sfântului Sinod.

Expoziția se intitulează „Cartea românească tipărită în timpul păstoriei Sfântului Ierarh Martir Neofit I Cretanul” (1738-1753).

Mitropolitul Neofit Cretanul este ctitorul actualei Biblioteci a Sfântului Sinod și a tipărit 14 cărți de cult în limba română și alte cărți de învățătură referitoare la credința creștină ortodoxă.

Noaptea Muzeelor se desfășoară la Biblioteca Centrală Universitară sub genericul „Flowergram – a smart oasis”, deoarece propune „o noapte petrecută printre cărți și flori”.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România anunță un record absolut de 311 evenimente culturale înscrise la Noaptea Muzeelor 2023, ce se va desfășura sâmbătă, 13 mai, într-o ediție comună România – Republica Moldova.

Foto credit: Facebook / Biblioteca Centrală Universitară Carol I 

Mai multe din Patriarhia română
Încep Colocviile Putnei

Încep Colocviile Putnei

La Mănăstirea Putna are loc simpozionul de istorie „Colocviile Putnei” în perioada 30 august – 3 septembrie. Aflat la a 29-a ediţie, evenimentul este organizat de Centrul de Cercetare și Documentare „Ștefan cel Mare” al mănăstirii. În deschiderea lucrărilor, va avea...