Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”, înfrățită cultural cu două instituții de cultură din Columbia

de | nov. 1, 2022

Recent încheiata deplasare a delegației Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” în Columbia s-a concretizat prin semnarea unui parteneriat cultural și promisiunea unei a doua înfrățiri culturale, cu două instituții de cultură din Columbia.

Delegația Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” s-a deplasat în Columbia, unde a participat în perioada 12-22 octombrie 2022, la două festivaluri cu tradiție, dedicate artelor și folclorului, în orașele Funza și Cali:

  • THE INTERNATIONAL FESTIVAL IPC „DANCIONG WITH COLUMBIA” (Cali, Columbia)
  • THE ZAQUESAZIPA ART AND CULTURAL FESTIVAL (Funza, Columbia)

Ambele festivaluri sunt foarte importante în Columbia, unul, Cali Festival,  având o tradiție de 20 de ani, iar celălalt, Funza Festival, de 25 de ani.

Au reprezentat instituția: Flavius Milășan – Director, Ioan Cocian – Consultant artistic, Dorel Rohian – Dirijor și interpret la acordeon, perechile de dansatori și Orchestra Ansamblului Folcloric Studențesc „Mărțișorul”.

Cu prilejul vizitei în Columbia, la inițiativa domnului Director Flavius Milășan, a avut loc o înfrățire culturală între Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Primăria Municipiului Funza, respectiv Centrul Cultural Bacatá. Pentru a concretiza aceste obiective, va exista o invitație de participare a unei delegații din Funza care va călători în România în luna octombrie 2023, pentru a reprezenta Columbia.

Cel de-al doilea proiect a fost semnarea unei intenții de înfrățire culturală, ca un preambul, a Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Instituto Popular de Cultura din Cali, Columbia, parteneriatul de înfrățire culturală propriu-zis urmând a fi semnat anul viitor.

Este un moment istoric pentru Casa de Cultura a Studentilor „Dumitru Fărcaș”. Am inițiat şi semnat înfrăţirea culturală a Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, România, cu Municipiul Funza și Institutul Cultural Bacatá, Columbia. Acest parteneriat cultural oferă tinerilor și specialiştilor în cultură, din ambele instituții, schimburi de experiență în domeniile: folclor, teatru muzical, arte vizuale şi dansuri (balet, urban dance, dans contemporan, salsa și tango), pe o perioadă de 6 ani. O componentă definitorie a proiectului va fi și Managementul cultural al celor două centre culturale înfrățite, CCS Cluj-Napoca și Centro Cultural Bacatá Funza.

Mulțumiri pentru deschidere, Domnului Primar al Municipiului Funza, Daniel Felipe Bernal Montealegre și omologului meu, Juan David Barbosa Silva, un om dedicat,  Director al Centrului Cultural Bacatá. Adresez calde mulțumiri colegilor mei din delegația României, prezenți și implicați în acest minunat eveniment.Flavius Milășan – Director Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Opera Aperta 2024 la Cluj-Napoca

Opera Aperta 2024 la Cluj-Napoca

Între 25 și 30 iunie, Opera Aperta transformă Clujul într-o scenă vibrantă. Spectacole de renume, un musical ecranizat și premiat cu Oscar, serenade la balcon, o selecție eclectică de artiști din țară și din străinătate. Din balcoanele unor clădiri emblematice ale...

Concert simfonic – dirijor Azim Karimov

Concert simfonic – dirijor Azim Karimov

Vineri, 14 iunie 2024, ora 19, Abonament 30 Colegiul Academic Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” Azim Karimov dirijor Valentin Șerban vioară   Édouard Lalo Simfonia spaniolă pentru vioară și orchestră Serghei Rahmaninov Dansurile simfonice, op. 45 Prezent...

Primele spectacole ale lunii iunie la Teatrul de Păpuși „Puck”

Primele spectacole ale lunii iunie la Teatrul de Păpuși „Puck”

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca îi așteaptă în weekend pe copii, părinți și bunici la spectacolele  „A tornyocska”/„Turnuleţul”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó (sâmbătă, 8 iunie, de la ora 11) și „Rățușca cea urâtă”, în regia Ibolyei Varga...