Casa de Cultură a Studenților ”Dumitru Fărcaș”, înfrățită cultural cu două instituții de cultură din Columbia

de | nov. 1, 2022

Recent încheiata deplasare a delegației Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” în Columbia s-a concretizat prin semnarea unui parteneriat cultural și promisiunea unei a doua înfrățiri culturale, cu două instituții de cultură din Columbia.

Delegația Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” s-a deplasat în Columbia, unde a participat în perioada 12-22 octombrie 2022, la două festivaluri cu tradiție, dedicate artelor și folclorului, în orașele Funza și Cali:

  • THE INTERNATIONAL FESTIVAL IPC „DANCIONG WITH COLUMBIA” (Cali, Columbia)
  • THE ZAQUESAZIPA ART AND CULTURAL FESTIVAL (Funza, Columbia)

Ambele festivaluri sunt foarte importante în Columbia, unul, Cali Festival,  având o tradiție de 20 de ani, iar celălalt, Funza Festival, de 25 de ani.

Au reprezentat instituția: Flavius Milășan – Director, Ioan Cocian – Consultant artistic, Dorel Rohian – Dirijor și interpret la acordeon, perechile de dansatori și Orchestra Ansamblului Folcloric Studențesc „Mărțișorul”.

Cu prilejul vizitei în Columbia, la inițiativa domnului Director Flavius Milășan, a avut loc o înfrățire culturală între Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Primăria Municipiului Funza, respectiv Centrul Cultural Bacatá. Pentru a concretiza aceste obiective, va exista o invitație de participare a unei delegații din Funza care va călători în România în luna octombrie 2023, pentru a reprezenta Columbia.

Cel de-al doilea proiect a fost semnarea unei intenții de înfrățire culturală, ca un preambul, a Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Instituto Popular de Cultura din Cali, Columbia, parteneriatul de înfrățire culturală propriu-zis urmând a fi semnat anul viitor.

Este un moment istoric pentru Casa de Cultura a Studentilor „Dumitru Fărcaș”. Am inițiat şi semnat înfrăţirea culturală a Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, România, cu Municipiul Funza și Institutul Cultural Bacatá, Columbia. Acest parteneriat cultural oferă tinerilor și specialiştilor în cultură, din ambele instituții, schimburi de experiență în domeniile: folclor, teatru muzical, arte vizuale şi dansuri (balet, urban dance, dans contemporan, salsa și tango), pe o perioadă de 6 ani. O componentă definitorie a proiectului va fi și Managementul cultural al celor două centre culturale înfrățite, CCS Cluj-Napoca și Centro Cultural Bacatá Funza.

Mulțumiri pentru deschidere, Domnului Primar al Municipiului Funza, Daniel Felipe Bernal Montealegre și omologului meu, Juan David Barbosa Silva, un om dedicat,  Director al Centrului Cultural Bacatá. Adresez calde mulțumiri colegilor mei din delegația României, prezenți și implicați în acest minunat eveniment.Flavius Milășan – Director Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

La finalul acestei săptămâni, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca aventurile unuia dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii. Este vorba de Pinocchio, eroul spectacolului cu același nume, în regia lui...

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda şi Asociația „Împreună Pentru Voi” Turda organizează în perioada 27 Februarie-1 Martie 2024 a patra ediție a concursului județean SCRISORI PENTRU MAMA. Știm că voi, copiii, le mulțumiți mamelor...

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...