Casa parohială din Dumbrăveni, binecuvântată de Mitropolitul Clujului

de | mai 8, 2016

În vinerea luminată, credincioşii parohiei Dumbrăveni, din protopopiatul Beclean, au avut marea bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. Părintele Mitropolit, însoţit de preacucernicul părinte arhidiacon Claudiu Grama, de părintele arhimandrit Teofil Roman, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane şi alături de un sobor de preoţi, a săvârşit slujba de sfinţire a casei parohiale, reabilitată integral în ultimii ani.

La acest eveniment au participat peste 350 de oameni, cărora Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei le-a adresat un cuvânt de învăţătură plin de folos. Ca urmare a eforturilor depuse, preotul paroh Gherghel Alexandru Eugen a primit din partea Înaltpreasfinţitului Andrei ordinul „Sfinţii Martiri Năsăudeni”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei  a mai fost prezent în parohia Dumbrăveni şi în anul 2013, când a avut loc resfinţirea Bisericii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...