Casa parohială din Dumbrăveni, binecuvântată de Mitropolitul Clujului

de | mai 8, 2016 | Actualitatea religioasă

În vinerea luminată, credincioşii parohiei Dumbrăveni, din protopopiatul Beclean, au avut marea bucurie de a-l avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. Părintele Mitropolit, însoţit de preacucernicul părinte arhidiacon Claudiu Grama, de părintele arhimandrit Teofil Roman, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane şi alături de un sobor de preoţi, a săvârşit slujba de sfinţire a casei parohiale, reabilitată integral în ultimii ani.

La acest eveniment au participat peste 350 de oameni, cărora Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei le-a adresat un cuvânt de învăţătură plin de folos. Ca urmare a eforturilor depuse, preotul paroh Gherghel Alexandru Eugen a primit din partea Înaltpreasfinţitului Andrei ordinul „Sfinţii Martiri Năsăudeni”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei  a mai fost prezent în parohia Dumbrăveni şi în anul 2013, când a avut loc resfinţirea Bisericii.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...