Catedrala Episcopală din Baia Mare acordă trei burse anuale pentru elevi

de | dec. 31, 2015

Trei elevi de gimnaziu din Baia Mare beneficiază în acest an şcolar (pe perioada de 10 luni) de trei burse, a câte un milion lei vechi, lunar, acordate de Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare. Alocarea burselor a fost posibilă prin intermediul unui sponsor generos care asigură asemenea burse şi în alte oraşe din ţară, unde are puncte de desfacere.

Acţiunea de sponsorizare a beneficiat de binecuvântarea PS Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care, din motive bine întemeiate, nu a putut fi prezent. A fost prezent reprezentatul Episcopiei, pr. Gavril Vasile Băban, inspector în cadrul sectorului Teologic Educaţional din cadrul Eparhiei.
Azi, miercuri, 30 decembrie 2015, reprezentantul din Baia Mare al firmei, dl Ioan Ghira, a fost prezent la întâlnirea de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, unde reprezentanţii acestui loc de închinare au înmânat copiilor şi însoţitorilor acestora plicurile cu banii alocaţi. Sumele date azi au fost pentru primele trei luni din acest an şcolar, urmând ca pentru următoarele 7 luni sumele să fie distribuite la date ce vor fi fixate ulterior.
Alături de reprezentanţii Catedralei Episcopale, care, prin pr. Gavril Vasile Băban, inspector eparhial şi slujitor al Catedralei, a ţinut legătura cu şcolile din municipiu, un rol important a avut Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” de pe lângă Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, care a ajutat la întocmirea anchetelor sociale pentru alegerea celor trei elevi, conform criteriilor sponsorului, coroborate cu programele educaţionale prin protocolul „Şcoală – Biserică”, componentă definitorie în desfăşurarea activităţilor social-filantropice.
Cei trei fericiţi beneficiari sunt:
Raul, elev în clasa a VI-a la o şcoală din Baia Mare. Tatăl său este plecat la lucru în străinătate. Mama a decedat în urmă cu doi ani, iar copilul locuieşte la bunici şi se întreţine din pensia mică a bunicului.
Alexandru este elev în clasa a V-a, la o şcoală de le periferia municipiului Baia Mare. Tatăl său lucrează temporar în construcţii şi câştigă foarte puţin, nefiind angajat. Mama este casnică şi are o afecţiune gravă a inimii. Sursele stabile de venit al familiei sunt cele trei alocaţii ale copiilor, de 252 lei, total. Copiii locuiesc cu ambii părinţi într-o singură garsonieră.
Violeta este în clasa a VII-a la un liceu vocaţional din Baia Mare. Are rezultate foarte bune la învăţătură. Mai are două surori în ultimul an de liceu. Tatăl este pensionar de boală, gradul I, cu o pensie destul de mică. Mama lucrează la o firmă din Baia Mare, cu salariu minim, şi a fost operată de cancer.
Bursierii au primit cadouri din partea Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” Baia Mare şi din partea sponsorului.
Copiii, părinţii şi întreţinătorii acestora aduc sincere mulţumiri proprietarului firmei, care fericeşte astfel mai multe zeci de copiii din întreaga ţară, cât şi Catedralei Episcopale, Asociaţiei Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei”, care i-au descoperit şi care îi ajută în fiecare lună cu câte ceva.
Andrei FĂRCAŞ

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...