Cateheze despre marile sărbători, în Postul Adormirii Maicii Domnului

de | iul. 30, 2021

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Biroul de catehizare parohială, inițiază o nouă serie de cateheze pentru Postul Adormirii Maicii Domnului. Astfel, credincioții din Arhiepiscopie vor putea afla mai multe despre cele 12 Praznice Împărătești de pe parcursul întregului an.

Programul catehetic din acest an afost elaborat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, de către pr. lect. univ. dr. Liviu Vidican-Manci, inspector eparhial pe probleme de catehizare parohială, directorul Seminarului Teologic Ortodox clujean și cadru universitar la catedra de Catehetică-Omiletică a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

„Catehezele vor fi susținute în fiecare parohie, zilnic, după slujba Paraclisului Maicii Domnului.

În acest an nu avem un set de cateheze clasice.

Materialele care sunt puse la dispoziție preoților din Eparhia Clujului sunt gândite ca structuri argumentative și nu ca narațiuni. Avantajul constă în primul rând în posibilitatea de a adapta fiecare cateheză la nevoile parohiei, preotul putând să folosească toate textele puse la dispoziție sau doar o parte din ele; în al doilea rând e libertatea de  a accentua acele idei care i se par preotului a fi importante în contextul pastoral în care își desfășoară misiunea, respectiv doza ridicată de creativitate.

Fiecare cateheză parcurge patru puncte: excurs istoric; învățătura dogmatică; argumentarea biblică și reflectarea teologiei sărbătorii în imnografia ortodoxă.

Să ne fie spre folos duhovnicesc nouă și credincioșilor noștri!” transmite Pr. Lect. Univ. Dr. Liviu Vidican-Manci.

Planul catehetic poate fi consultat AICI.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA