Catehizarea tinerilor, prioritate pentru preoții din protopopiatul Dej

de | feb. 17, 2016 | Activități parohiale

Preoții din protopopiatul Dej au discutat marți, 16 februarie 2016, în cadrul ședinței lunare ce a avut loc la sediul protopopiatului despre importanta catehizării copiilor și tinerilor. Ei au stabilit că este foarte important ca astfel de cateheze să aibă loc peste săptămână, în special sâmbăta, dar și duminică seara, după slujba Vecerniei.

Au fost prezentate și alte proiecte, printre care Campania „Fă o bucurie cu o jucărie”, lansată recent de 10842143_836889373034372_1365532575854448563_oAsociația Filantropia Ortodoxă din Dej și cu implicarea directă a școlilor și grădinițelor din municipiu , informează corespondentul radio Renașterea în protopopiatul Dej, părintele Dan Toșa. În acest sens preoții au fost îndemnați să se implice în campanie împreună cu enoriașii pe care îi păstoresc, și astfel să facă o mică bucurie prin oferirea de jucării copiilor internați la secția de pediatrie a Spitalului Municipal din Dej. Tot în cadrul ședinței a fost anunțat proiectul demarat de Patriarhia Română în perioada decembrie 2015  – mai 2016, intitulat ,,Biserica și Școala din sufletul meu”. Concursul se desfășoară pe trei secțiuni: literară, artistică și multimedia și se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 18 ani. Cei ce doresc să participe, vor trebui sub îndrumarea preoților parohi și a profesorilor de religie, să conceapă un portofoliu cu lucrări de creație.

Ședința preoților din protopopiatul Dej, a debutat la ora 10:00, la sediul protopopiatului și a fost prezidată de părintele protopop Ioan Buftea.

Ultimele articole

Cum oprim războaiele?

Cum oprim războaiele?

„Mânia, furia, războaiele, uciderile și tot pomelnicul relelor, din pricina lor au prins atâta putere între oameni”. (Sf. Marcu Ascetul, Filocalia 1, §105) De ce? Dacă suntem atât de evoluați, de civilizați, de democrați, de ce încă există în lume războaie? Și ce...

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...