Catehizarea tinerilor, prioritate pentru preoții din protopopiatul Dej

de | feb. 17, 2016 | Activități parohiale

Preoții din protopopiatul Dej au discutat marți, 16 februarie 2016, în cadrul ședinței lunare ce a avut loc la sediul protopopiatului despre importanta catehizării copiilor și tinerilor. Ei au stabilit că este foarte important ca astfel de cateheze să aibă loc peste săptămână, în special sâmbăta, dar și duminică seara, după slujba Vecerniei.

Au fost prezentate și alte proiecte, printre care Campania „Fă o bucurie cu o jucărie”, lansată recent de 10842143_836889373034372_1365532575854448563_oAsociația Filantropia Ortodoxă din Dej și cu implicarea directă a școlilor și grădinițelor din municipiu , informează corespondentul radio Renașterea în protopopiatul Dej, părintele Dan Toșa. În acest sens preoții au fost îndemnați să se implice în campanie împreună cu enoriașii pe care îi păstoresc, și astfel să facă o mică bucurie prin oferirea de jucării copiilor internați la secția de pediatrie a Spitalului Municipal din Dej. Tot în cadrul ședinței a fost anunțat proiectul demarat de Patriarhia Română în perioada decembrie 2015  – mai 2016, intitulat ,,Biserica și Școala din sufletul meu”. Concursul se desfășoară pe trei secțiuni: literară, artistică și multimedia și se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 18 ani. Cei ce doresc să participe, vor trebui sub îndrumarea preoților parohi și a profesorilor de religie, să conceapă un portofoliu cu lucrări de creație.

Ședința preoților din protopopiatul Dej, a debutat la ora 10:00, la sediul protopopiatului și a fost prezidată de părintele protopop Ioan Buftea.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...