Centenarul Nașterii Arhiepiscopului Justinian Chira: Programul manifestărilor

de | mai 25, 2021

Episcopia Maramureșului și Sătmarului aniversează vineri și sâmbătă Centenarul Nașterii Arhiepiscopului Justinian Chira. Cu acest prilej, la Mănăstirea Rohia și în satul natal al arhierelui se desfășoară o serie de evenimente comemorative.

Programul evenimentelor include liturghii arhierești la Mănăstirea Rohia și în satul natal al arhiepiscopului, unde au loc și alte ceremonii, informează Agenția de știri Basilica.

Programul evenimentelor

Vineri, 28 mai, Mănăstirea „Sf. Ana”, Rohia

  • Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului va oficia Sfânta Liturghie, avându-i alături pe Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, și pe Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
  • Liturghia va fi urmată de Slujba Parastasului la mormântul vrednicului de pomenire arhiepiscop Justinian.

Sâmbătă, 29 mai, Plopiș

  • Episcopul Iustin va resfinți biserica monument istoric „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, unde a fost botezat Arhiepiscopul Justinian;
  • Parastas la mormântul părinților Arhiepiscopului Justinian;
  • Inaugurarea Casei Memoriale „Justinian Arhiepiscopul”;
  • Dezvelirea bustului ierarhului și vizitarea școlii care va p.rimi numele „Arhiepiscopul Justinian Chira”

Ascultă aici: Fapte și personaje ale istoriei – Arhiepiscopul Justinian

Înaltpreasfințitul Justinian Chira s-a născut la data de 28 mai 1921 în localitatea Plopiș, comuna Șișești din județul Maramureș, primind la botez numele de Ioan. În luna martie a anului 1941 va intra în obștea mănăstirii Sfânta Ana Rohia, iar un an mai târziu va fi călugărit, primind numele Justinian. La data de 15 august a anului 1942, episcopul Nicolae Colan îl va hirotoni diacon pe seama acesteia.

Citește în continuare


Centenarul Nașterii Arhiepiscopului Justinian Chira: Programul manifestărilor

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA