Centrul Comunitar Județean Cluj, un deceniu de activitate în beneficiul clujenilor

de | iul. 4, 2024

Centrul Comunitar Județean – Complex de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii și Adulți Cluj din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, aniversează 10 ani de activitate în domeniul serviciilor sociale.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E un nou exemplu fericit legat de felul în care banii europeni pot fi folosiți cu succes, în beneficiul celor care au cu adevărat nevoie. Ajunși la momentul bilanțului, putem afirma cu toată convingerea că acesta este unul dintre cele mai benefice proiecte din domeniul social implementate în județ. Serviciile de înaltă calitate, asigurate în mod gratuit, răspund nevoilor reale ale comunității, protecția persoanelor aflate în dificultate și creșterea gradului de incluziune a acestora reprezentând priorități constante.”

Evenimentul va fi marcat prin Ziua Porților Deschise, organizată la sediul de pe Albert Einstein nr. 14, la finalul lunii septembrie.

Înființat prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean, finanțat din fonduri europene, Centrul Comunitar și-a îndeplinit cu succes misiunea, oferind, începând cu anul 2014, într-o clădire ultramodernă, renovată și dotată de forul administrativ județean, sprijin și asistență unui număr de 1539 de beneficiari.

Baza materială și sistemul logistic de care dispune Centrul, în cadrul căruia a fost dată în folosință și prima cameră senzorială din județul Cluj destinată bolnavilor de Alzheimer, dar care datorită complexității funcțiilor incluse se adresează, în egală măsură, și altor categorii de beneficiari, au făcut posibilă furnizarea unor servicii sociale adaptate în mod continuu la nevoile actuale ale comunității.

Reamintim faptul că la nivelul Centrului Comunitar Județean Cluj sunt oferite servicii de specialitate gratuite pentru persoane adulte cu handicap multiplu sau afectate de demență, copii diagnosticați cu autism, Sindromul Down sau cu handicap motor/fizic etc.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024

La examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie-iulie 2024, în județul Cluj, s-au înscris 5.276  absolvenți ai claselor a VIII-a, care vor susține examenul în 109 unități de învățământ preuniversitar, desemnate centre de examen (68 de centre în mediul urban și 41 de...

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

În ziua de joi, 13 iunie 2024, la ora 12:00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară. Pomenirea...