Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” își va sărbători vineri ocrotitorul

de | nov. 5, 2018 | Actualitatea religioasă

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” își va sărbători hramul vineri, 9 noiembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului.

Ziua va debuta cu Sfânta Liturghie oficiată de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Benedict Vesa, înconjurat de un sobor de preoți, începând cu ora 9. La slujbă vor fi prezenți angajații Centrului, elevii Școlii Postliceale Sanitare „Sfântul Nectarie”, dar și credincioși apropiați instituției noastre.

Seara de la ora 18, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va oficia slujba parastasului pentru toți pacienții care au trecut la cele veșnice în cadrul instituției în ultimul an, un eveniment care deja a devenit tradiție.

Îngrijirile paliative pun deosebit accent pe calitatea vieții și demonstrează faptul că pentru un om cu boală incurabilă se poate face încă mult, atunci când spitalele clasice spun că nu se mai poate face nimic. Sprijinirea familiei este un alt deziderat al acestui tip de îngrijire, astfel că întâlnirea la anumite intervale cu aparținătorii pacienților adormiți, mai ales în cadrul slujbelor de pomenire, este benefică și obligatorie specificului activității noastre.

Pr. Bogdan Chiorean

Ultimele articole

5 iulie – Sfântul Cuvios Atanasie Atonitul

5 iulie – Sfântul Cuvios Atanasie Atonitul

Era originar din Trapezunt, de pe țărmul sud-vestic al Mării Negre. Tatăl său era de neam din Antiohia Siriei, iar mama din Colhida (Grecia). Deși, părinții Cuviosului Atanasie doreau ca el să ajungă un soldat viteaz, nu au avut parte nici măcar de creșterea lui...

Hramul Mănăstirii de la Vad, ctitoria Sfântului Voievod Ștefan cel Mare

Hramul Mănăstirii de la Vad, ctitoria Sfântului Voievod Ștefan cel Mare

Mănăstirea clujeană „Ștefan Vodă” de la Vad și-a sărbătorit joi, 2 iulie 2020, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, la împlinirea a 516 ani de la trecerea sa la Domnul și 28 de ani de când a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română. Cu acest...