Cerc pastoral-misionar în Parohia Berchieșu

de | nov. 7, 2016 | Activități parohiale

În duminica a  24-a după Rusalii, începând cu ora 16:00, în Parohia Ortodoxă Sfinții ,,Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Berchieșu, protopopiatul Turda, județul Cluj, a  avut loc întrunirea Cercului Pastoral-Misionar Ceanu Mare, din care fac parte parohiile: Ceanu Mare, Frata, Soporu de Câmpie, Berchieșu, Crișeni, Boian, Bolduț și Iacobeni, precum și Mânăstirea ,,Sfânta Treime” de la Sopor. În prezența mulțimii de credincioși ai parohiei s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, o taină extrem de importantă și de folositoare pentru fiecare dintre noi. Cu această ocazie s-a vorbit în cuvântul de învățătură despre necesitatea, actualitatea și importanța prezenței noastre la biserică, atunci când se săvârșește Taina Sfântului Maslu.

La final, părintele paroh Vasile-Florin Negru a mulțumit preoților prezenți și uniți în rugăciune: ,,În parohia noastră, dragii a început o sărbătoare duhovnicească, spirituală,  dimineață când s-a savârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, apoi iată a avut loc cea de 10 întrunire a Cercului Pastoral-Misionar și va continua cu ziua de marți 8 noiembrie, când vom cinsti și prăznuii pe ocrotitorii spirituali ai parohiei ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Rolul și scopul cercului misionar-pastoral este acela de a ne uni în rugăciune,  de a propovădui cuvântul lui Dumnezeu, precum și de a-i conștientiza și responsabiliza pe păstoriții noștrii de importanța participării active la săvârșirea cultului divin public.

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 22 mai 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...