Cerc pastoral-misionar în Parohia Berchieșu

de | nov. 7, 2016

În duminica a  24-a după Rusalii, începând cu ora 16:00, în Parohia Ortodoxă Sfinții ,,Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Berchieșu, protopopiatul Turda, județul Cluj, a  avut loc întrunirea Cercului Pastoral-Misionar Ceanu Mare, din care fac parte parohiile: Ceanu Mare, Frata, Soporu de Câmpie, Berchieșu, Crișeni, Boian, Bolduț și Iacobeni, precum și Mânăstirea ,,Sfânta Treime” de la Sopor. În prezența mulțimii de credincioși ai parohiei s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, o taină extrem de importantă și de folositoare pentru fiecare dintre noi. Cu această ocazie s-a vorbit în cuvântul de învățătură despre necesitatea, actualitatea și importanța prezenței noastre la biserică, atunci când se săvârșește Taina Sfântului Maslu.

La final, părintele paroh Vasile-Florin Negru a mulțumit preoților prezenți și uniți în rugăciune: ,,În parohia noastră, dragii a început o sărbătoare duhovnicească, spirituală,  dimineață când s-a savârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, apoi iată a avut loc cea de 10 întrunire a Cercului Pastoral-Misionar și va continua cu ziua de marți 8 noiembrie, când vom cinsti și prăznuii pe ocrotitorii spirituali ai parohiei ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Rolul și scopul cercului misionar-pastoral este acela de a ne uni în rugăciune,  de a propovădui cuvântul lui Dumnezeu, precum și de a-i conștientiza și responsabiliza pe păstoriții noștrii de importanța participării active la săvârșirea cultului divin public.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...