Cerc preoțesc în parohia Sasarm

de | mai 23, 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit duminică, 22 mai 2016, în Parohia Săsarm din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 17.00, în Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 12 preoţi slujitori, alături de părintele paroh  Adrian Ionică Şpaimoc, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr.  Cornel-Gheorghe Coprean de la Parohia Nimigea de Sus a vorbit credincioşilor despre mărturisirea lui Hristos prin viaţa liturgică a Bisericii şi a evidenţiat că „în cult, în general, şi în Liturghia euharistică, în special, creştinii se sfinţesc şi primesc puterea pentru a deveni martori ai lui Hristos şi ai Evangheliei Sale în lume. Ei se răspândesc în lume nu pentru a rămâne în lume, ci pentru a aduce lumea în Biserică”. Apoi, părintele paroh  Adrian Ionică Şpaimoc a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi şi a precizat că această prezenţă a lor în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte este un act de mărturisire a lui Hristos.

Seara duhovnicească de la Săsarm se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, fiind cea de a doua întâlnire din acest an. Următoarea întâlnire a preoţilor din Cercul pastoral-misionar Mocod va avea loc în Duminica a 7-a după Paşti, în Parohia Floreşti, a transmis pentru radio Renașterea, corespondentul în protopopiatul Năsăud, Pr. Paul Gavriloaie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...