Cerc preoțesc în parohia Sasarm

de | mai 23, 2016 | Activități parohiale

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit duminică, 22 mai 2016, în Parohia Săsarm din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 17.00, în Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 12 preoţi slujitori, alături de părintele paroh  Adrian Ionică Şpaimoc, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr.  Cornel-Gheorghe Coprean de la Parohia Nimigea de Sus a vorbit credincioşilor despre mărturisirea lui Hristos prin viaţa liturgică a Bisericii şi a evidenţiat că „în cult, în general, şi în Liturghia euharistică, în special, creştinii se sfinţesc şi primesc puterea pentru a deveni martori ai lui Hristos şi ai Evangheliei Sale în lume. Ei se răspândesc în lume nu pentru a rămâne în lume, ci pentru a aduce lumea în Biserică”. Apoi, părintele paroh  Adrian Ionică Şpaimoc a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi şi a precizat că această prezenţă a lor în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte este un act de mărturisire a lui Hristos.

Seara duhovnicească de la Săsarm se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, fiind cea de a doua întâlnire din acest an. Următoarea întâlnire a preoţilor din Cercul pastoral-misionar Mocod va avea loc în Duminica a 7-a după Paşti, în Parohia Floreşti, a transmis pentru radio Renașterea, corespondentul în protopopiatul Năsăud, Pr. Paul Gavriloaie.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...