Cercuri preoțești în Protopopiatul Cluj II

de | mart. 20, 2018 | Actualitatea religioasă

Astfel, Cercul pastoral I, coordonat de părintele Horea Petrea, și-a desfășurat activitatea în biserica parohială cu hramul „Schimbarea la Față” din centrul Clujului având ca temă conștiința preoțească, cu detalii pr. Horea Petrea:

Preoții din Cercul pastoral II, coordonat de părintele Dorel Gălan s-au reunit în biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Grigorescu. În prima parte a întâlnirii, Pr. Dorel Gălan a propus preoților tema ”Formarea continuă a preoților opțiune sau necesitate”. În cea de-a doua parte preoții au urmărit o proiecție video pe baza căreia părintele Adrian Medan a prezentat  noile metode de exegeză biblică , cu amănunte pr.Dorel Gălan :

Cercul pastoral III, coordonat de părintele Ioan Turc, și-a desfășurat activitatea în biserica parohială cu hramul Înălțarea Domnului și au analizat rânduielile liturgice specifice Postului Mare.

Întrunirile cercurilor preoțești din Protopopiatul Cluj II, de care aparțin parohiile din municipiul Cluj-Napoca, au loc trimestrial și se desfășoară sub coordonarea protopopului Alexandru Ciui și a celor trei preoți coordonatori, Petrea Horea, Gălan Dorel și Ioan Turc.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...