Ceremonial militar-religios la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Ultimul zbor al aeronavelor MiG-21 LanceR

de | mai 15, 2023

Un ceremonial militar-religios a avut loc luni, 15 mai 2023, cu prilejul ultimului zbor al aeronavelor MiG-21 LanceR, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii.

Ceremonia militară s-a desfășurat în prezența generalului maior Remus Bondor, șeful Direcției Planificare Strategică din cadrul Statului Major al Apărării, al generalului de flotilă aeriană Leonard Gabriel Baraboi, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Aeriene și a comandorului Dumitru Călin Hulea, comandantul bazei.

Ceremonial militar-religios la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Ultimul zbor al aeronavelor MiG-21 LanceR

Serviciul religios a fost oficiat de un sobor de preoți militari în frunte cu PC. Pr. Dumitru Boca, Vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Totodată a fost rostită o rugăciune și pentru eroii din cadrul Forțelor Aeriene Române care și-au dat viața pentru apărarea țării.

Activitatea s-a încheiat cu decolarea ultimelor trei aeronave la manșa lor aflându-se comandor Silviu Mărincaș, căpitan comandor Bogdan Mădălin și locotenent comandor Romina Mîrza.

Aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române au fost scoase din serviciu în baza Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din 18 mai 2022, pentru aprobarea Memorandumului privind „Scoaterea din serviciu a aeronavelor MiG-21 LanceR şi tranziţia accelerată la exploatarea aeronavelor F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române”.

Mai multe imagini AICI.

FOTO: Emil Moritz

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Tinerii sportivi cu vârsta sub 12 ani sunt invitați să se înscrie la Cupa Dan Căpitan, competiție din cadrul Mini Cupei României la Schi Alpin, care va avea loc în perioada 2-3 martie, la Buscat. Sportivii vor concura în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie...