Cete de colindători la Reședința Mitropolitană din Cluj-Napoca

de | dec. 15, 2022

La Reședința Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a primit joi, 15 decembrie 2022, mai multe cete de colindători din diferite zone ale Eparhiei.

Printre colindătorii care au pășit pragul reședinței se numără: credincioși din Parohiile Frata și Berchieșu, printre care s-au aflat și tezaurele umane vii Elisabeta Rusu și Ioan Moldovan, aceștia fiind însoțiți de preoții parohi Marius Souca și Florin Negru; un grup de credincioși din Parohia Cociu, alături de preotul paroh Marin Menuț Lărgean; un grup de copii din Parohia Maieru, însoțit de preotul paroh Radu Daniel Mureșan și coordonat de prof. înv. primar Măriuța Pop, de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Maieru; un grup de credincioși din Parohia Soporu de Câmpie, însoțit de preotul paroh Ioan Someșan; un grup de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, coordonați de prof. înv. primar Claudia Toader, prof. înv. primar Crina Balog și prof. înv. primar Anca Pop, precum și alte cete de colindători.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a mulțumit celor prezenți pentru frumoasele colinde, i-a felicitat pentru că promovează și păstrează vii tradițiile și obiceiurile românești și le-a adresat îndemnuri duhovnicești, însoțite de îndătinatele urări de sărbători. Ca răsplată pentru colind, ierarhul le-a oferit copiilor pachete cu dulciuri, iar adulților cozonac și câte un calendar creștin ortodox cu însemnări pentru anul 2023.

 

Conform tradiției, în fiecare an, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Mitropolitul Clujului primește zeci de cete de colindători din cele două județe ale Eparhiei, Cluj și Bistrița-Năsăud, precum și din alte zone ale țării.

Primii colindători de anul acesta au venit la Centrul Mitropolitan încă de la începutul săptămânii și continuă să vină până la Crăciun.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA