Cinci ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, la sărbătoarea Parohiei Huta

de | mai 27, 2019

În Parohia Ortodoxă Română Huta, Protopopiatul Dej, a avut loc astazi  Sărbătoarea  Fiilor Satului.

Cu acest prilej, la invitația Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, fiu al satului Huta, com. Chiuiești și cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de arhierei condus de Înaltpreasfințitul Părinte Înaltpreasfințitul Părinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

Din  sobor au mai facut parte Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Emilian, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Cuvantul de învățătură a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a mulțumit tuturor ierarhilor care au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pentru binecuvântarea acordată spre a se săvârși Sfânta Liturghie arhierească în satul Huta, celor care s-au implicat în organizarea evenimentului festiv și tuturor celor prezenți la bucuria comunității.

Parohia Huta a fost înfiinţată în anul 2001, până atunci funcţionînd ca filie a Parohiei Strâmbu. Biserica din Huta a fost construită între anii 1970-1974 în vremea păstoririi vrednicului de pomenire preotul Iosip Alexandru. A fost sfinţită în anul 1974, apoi a fost resfinţită după împodobirea cu pictură şi pridvor în anul 1991.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...