Cinci profesori de la Universitatea Babeș-Bolyai, premiați de Mitropolitul Ardealului

de | iun. 3, 2015 | Actualitatea religioasă

Cinci profesori din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au primit luni, 1 iunie 2015, de praznicul Sfintei Treimi, „Crucea Șaguniană”. Este vorba de Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, profesorii Nicolae Bocșan și Alexandru Ghișa și de părinții profesori Ioan Vasile Leb și Gabriel Gârdan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Ceremonia a avut loc la Catedrala din Sibiu, la finalul Sfintei Liturghii, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului ți Mitropolitul Ardealului.

Înaltpreasfinția Sa a explicat că printre motivele ce au stat la baza acestei inițiative a fost implicarea celor cinci profesori clujeni în promovarea şi sporirea patrimoniului cultural, spiritual şi material al Sfântului Ierarh Andrei Şaguna.

Părinții profesori Ioan Vasile Leb și Gabriel Gârdan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, împreună cu prof. univ. dr. Nicolae Bocșan au fost distinși pentru publicarea corespondenței Mitropolitului Andrei Șaguna. Potrivit părintelui Gabriel Gârdan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului, au fost publicate până acum 6 volume, din totalul de 15. Ceilalți doi profesori, Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, și dr. Alexandru Ghișa au fost felicitați pentru implicarea în activitățile Fundației Emanuil Gojdu.

 

Ultimele articole

Sinaxa stareților și starețelor din mănăstirile Episcopiei Sălajului

Sinaxa stareților și starețelor din mănăstirile Episcopiei Sălajului

Joi, 16 septembrie 2021, la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului, sub președinția Preasfințitului Părinte Petroniu, a avut loc Sinaxa stareților și starețelor mănăstirilor din Episcopia Sălajului. La această întâlnire au participat toți superiorii așezămintelor...

Editura Renasterea, la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Editura Renasterea, la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Două volume apărute la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului vor fi lansate în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Momentul va avea loc vineri, la ora 12.00, în Piața Unirii, cu participarea Înaltpreasfințitului...