Citate despre rugăciune la ierarhii români: Mitropolitul Andrei al Clujului

de | nov. 16, 2022

În Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, am inaugurat o colecție de citate ale ierarhilor români despre rugăciune. Prezentăm mai jos 10 citate de la Mitropolitul Andrei al Clujului, extrase din predici și mesaje mai noi sau mai vechi.

Din rugăciune izvorăște bucuria. »


Dintre toate terapeuticile creștine, rugăciunea este cea mai la îndemână. »


Rugăciunea sfințește locul unde ești și munca ce o faci. Rugăciunea rezolvă orice lucru. Ea te face să umbli pe mare, scurtează distanțele, schimbă dispoziția oamenilor, dă curaj, credință și răbdare în viață. »


Rugăciunea ține lumea. »


Creştinul trebuie să ţină legătura cu Bunul Dumnezeu prin rugăciune, iar rugăciunea rugăciunilor este Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. »


Rugăciunea trebuie făcută cu credință și stăruință. »


Viaţa este Hristos. Ar trebui şi noi împreună cu Sfântul Apostol Pavel să putem spune lucrul acesta. Pentru noi, viaţa este Hristos. Când e vorba de viaţă, câteva lucruri trebuie să pomenim. Omul care trăieşte, respiră, mănâncă şi acţionează. Respiraţia sufletului din punct de vedere duhovnicesc este rugăciunea. »


Rugăciunea trebuie făcută fiind în pace cu toată lumea. »


Marea lipsă a omului contemporan este că se roagă puțin. »


Totdeauna a fost nevoie de rugăciune și de post, în mod special însă acum, când în Ucraina e război. Îi cerem lui Dumnezeu să aducă pace pe pământ. »


Anul 2022 a fost declarat în Patriarhia Română Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA