Citate despre rugăciune la ierarhii români: Mitropolitul Andrei al Clujului

de | nov. 16, 2022 | Actualitatea religioasă

În Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, am inaugurat o colecție de citate ale ierarhilor români despre rugăciune. Prezentăm mai jos 10 citate de la Mitropolitul Andrei al Clujului, extrase din predici și mesaje mai noi sau mai vechi.

Din rugăciune izvorăște bucuria. »


Dintre toate terapeuticile creștine, rugăciunea este cea mai la îndemână. »


Rugăciunea sfințește locul unde ești și munca ce o faci. Rugăciunea rezolvă orice lucru. Ea te face să umbli pe mare, scurtează distanțele, schimbă dispoziția oamenilor, dă curaj, credință și răbdare în viață. »


Rugăciunea ține lumea. »


Creştinul trebuie să ţină legătura cu Bunul Dumnezeu prin rugăciune, iar rugăciunea rugăciunilor este Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. »


Rugăciunea trebuie făcută cu credință și stăruință. »


Viaţa este Hristos. Ar trebui şi noi împreună cu Sfântul Apostol Pavel să putem spune lucrul acesta. Pentru noi, viaţa este Hristos. Când e vorba de viaţă, câteva lucruri trebuie să pomenim. Omul care trăieşte, respiră, mănâncă şi acţionează. Respiraţia sufletului din punct de vedere duhovnicesc este rugăciunea. »


Rugăciunea trebuie făcută fiind în pace cu toată lumea. »


Marea lipsă a omului contemporan este că se roagă puțin. »


Totdeauna a fost nevoie de rugăciune și de post, în mod special însă acum, când în Ucraina e război. Îi cerem lui Dumnezeu să aducă pace pe pământ. »


Anul 2022 a fost declarat în Patriarhia Română Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț.

Ultimele articole

Creștinismul. Revoluția iubirii

Creștinismul. Revoluția iubirii

Clubul Marile Cărți și Opera Națională Română Cluj-Napoca au bucuria să vă invite la un eveniment cultural extraordinar. Adrian Papahagi și Mihail Neamțu, doi dintre gânditorii contemporani greu de cenzurat, vă cheamă într-un periplu reflexiv „Creștinismul. Revoluția...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

În perioada 4 octombrie – 15 noiembrie 2022, în cele nouă protopopiate ale Eparhiei Clujului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, au avut loc...

De astăzi începe Postul Crăciunului

De astăzi începe Postul Crăciunului

În Biserica Ortodoxă începe astăzi, marți, 15 noiembrie 2022, Postul Crăciunului, care ține până în ziua de Ajun a Crăciunului, 24 decembrie inclusiv (zi de post aspru). Ziua din Ajunul Crăciunului este o zi de post aspru spre deosebire de celelalte zile ale Postului...