Clipe de bucurie duhovnicească în Parohia „Sfântul Nectarie” Dej

de | aug. 6, 2022 | Actualitatea religioasă

Sâmbătă 6 august 2022, începând cu ora 18:00, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost întâmpinat de o mulțime de credincioși în fața bisericii Sfântul Ierarh Nectarie din Dej.

La rândul său, Înaltpreasfințitul a întâmpinat icoana Maicii Domnului ,,Pantanassa”, adusă de către grupul de tineri ,,Buna Vestire” al Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, coordonator protosinghel Natanael Zanfirache. După intrarea în biserică a fost sfințită icoana și a fost săvârșit Paraclisului Maicii Domnului.

Clipe de bucurie duhovnicească în Parohia „Sfântul Nectarie” DejPărintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, amintind de minunea Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos și de mijlocirea Maicii Domnului, pentru fiecare suflet care-i cere ajutorul înaintea Tronului Preasfintei Treimi.

La final Grupul vocal Sfântul Nectarie, alcătuit din 30 de copii, coordonat de către doamna educatorare Cristina Beldean Moșuțan, a interpretat pricesne în cinstea Maicii Domnului.

În încheiere, părintele paroh Ioan Buftea a dat Slavă lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru toate darurile revărsate asupra Parohiei Sfântul Ierarh Nectarie, în cei 11 ani, de când a fost înființată parohia. Apoi a mulțumit Părintelui Mitropolit Andrei pentru prezență și pentru toată purtarea de grijă arătată încă de la întemeierea parohiei. De asemenea, a mulțumit părintelui protosinghel Natanael și Grupului de tineri ,,Buna Vestire”, pentru darul de mare preț (Icoana Maicii Domnului ,,Pantanassa”) și le-a oferit o Diplomă de adâncă recunoștință pentru propovăduire, prin faptă și cuvânt, a învățăturii credinței celei adevărate în Domnul Iisus Hristos și a Lui Preasfântă Maică. Calde mulțumiri a adresat părintele Ioan și autorităților civile și militare precum și sutelor de credincioși prezenți la acest eveniment duhovnicesc.

Credincioșii prezenți au cântat pricesne în cinstea Maicii Domnului și au fost miruiți de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, primind iconițe cu Maica Domnului.

Autor și credit foto: Protopopiatul Ortodox Dej

Ultimele articole

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

Acoperământul Maicii Domnului, în acatist și icoană

foto: doxologia.ro Între izvoarele de mâna întâi pentru înţelesul semnificaţiei sărbătorilor se înscriu, cu nebănuit de mare folos, acatistele şi icoanele care le sunt consacrate. Practic, acatistul descrie în versuri evenimentul sfânt din calendar, fie că este vorba...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...