Clujenii au participat miercuri seara la un concert extraordinar de muzică folclorică și patriotică.

de | mai 2, 2018

Concertul extraordinar intitulat „NOI SUNTEM AI ROMÂNIEI” a fost susținut de Corala Armonia din Constanța, desemnată ce mai bună corală bărbătească din lume, acompaniata de  orchestra folclorică „ MUZICA DIVERTIS”. Orchestrația este semnată de Valeriu Cașcaval și Ion Croitor.

Acestia au încantat publicul clujean cu prelucrări folclorice din mai multe zone ale României, dar și muzică patriotică.

La început Înaltpreasfințitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a tinut un scurt cuvânt:

Acest eveniment deosebit a fost organizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri a României,  de Protopopiatul Ortodox Cluj II, prin implicarea părintelui protopop Aexandru Ciui, și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei,

protopopul Aexandru Ciui:

Pe toată durata acestui an, Protopopiatul Ortodox Cluj II, desfăsoară o serie de evenimente, menite să marcheze împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Totodată Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului va  sărbători Centenarul Marii Uniri prin mai multe evenimente: Sfințirea Bisericii „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, sfințirea Mănăstirii Mihai Vodă din Turda și amplasarea statuilor Episcopului Nicolae Ivan și a Mitropolitului Bartolomeu, în fața Catedralei Mitropolitane.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...