Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” – Valoare și performanță în educație

de | iul. 6, 2024

În această ediție a emisiunii Universul Ideilor, realizatoarea Simona Vlasa stă de vorbă cu Pr. Prof. Liviu Vidican Manci, directorul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, despre realizările de excepție ale elevilor la final de an școlar. Discuția va analiza rezultatele remarcabile obținute de aceștia la diferite concursuri, precum și performanțele lor la examenul de final de clasa a VIII-a (Evaluarea Națională).

Pe lângă bilanțul școlar, veți afla câteva lucruri semnificative despre educația tinerilor într-o școală cu profil creștin-ortodox, dar și despre misiunea Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”. Instituția se dedică ființial formării competențelor și deprinderilor necesare pentru accesul tinerilor la cultură, civilizație și informație. Toate acestea sunt corelate cu valorile moralei creștine – dragostea, respectul, spiritul de echipă, onoarea, cinstea și dreptatea.

Prin această emisiune, sunt aduse în prim-plan eforturile susținute și succesele Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca, școală care oferă o educație de calitate elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceale. De asemenea, dialogul purtat dezvăluie cum această educație teoretică și vocațională ajută tinerii să înțeleagă schimbările sociale, politice și culturale din contemporaneitate. Totodată, sunt evidențiate dezideratele școlii prin care cei care studiază aici sunt încurajați să contribuie la dinamizarea societății creștine și să respingă orice formă de fanatism, xenofobie și discriminare.

Nu ratați o discuție captivantă despre importanța obținerii performanței și formării tinerilor într-un mediu educațional bazat pe valori creștin-ortodoxe.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” - Valoare și performanță în educație
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Unversul ideilor
Episcopul Nicolae Ivan – Omul și Ierarhul

Episcopul Nicolae Ivan – Omul și Ierarhul

În fiecare an, la data de 3 februarie, ne amintim cu recunoștință și mulțumire de vrednicul de pomenire episcopul Nicolae Ivan, primul episcop al Vadului, Feleacului și Clujului, cel care, prin jertfă, credință, înțelepciune, curaj și determinare, în vremuri...