Colind și bucurie în preajma sărbătorii Nașterii Domnului IIsus Hristos

de | dec. 7, 2015 | Activități parohiale

Mănăstirea „Sfânta Treime” din localitatea Soporu de Câmpie a fost vineri, 4 decembrie 2015, gazda unui grup de elevi de la Școala Gimnazială Căianu din județul Cluj.

Copiii au fost primiți cu multă căldură de părintele Irineu Paneș, starețul mânăstirii și de către obștea 2015-12-04-491mânăstirii. Aceștia au fost însoțiți de profesorul de religie, Ionuț Hens, de preotul paroh al bisericii ortodoxe din comuna Căianu, Constantin Neguț și de profesorul, Aurel Vasile Lucaciu.

Activitatea a avut ca scop valorizarea acestei perioade de post și intensificarea pregătirii pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Elevii au suținut un concert de colinde în biserica mânăstirii, fiind îmbrăcați în portul tradițional.

2015-12-04-496La final, în scurtul său cuvânt de mulțumire, părintele stareț, Irineu Paneș le-a transmis copiilor câteva gânduri despre felul în care aceștia trebuie să valorifice această perioadă, specific vârstei la care se află acum. Printre altele, le-a mai spus să nu uite biserica din satul natal și tradițiile pe care le-au moștenit și oriunde vor ajunge în viața lor să transmită credința și tradițiile moștenite fără a se rușina de acestea, deoarece acestea reprezintă valoarea pe care nu o poate lua nimeni din sufletul lor. A încheiat, spunându-le că în anul acesta ei sunt primii vestitori ai Nașterii Domnului Iisus Hristos pe care i-a avut mânăstirea. Ca recunoștință pentru bucuria adusă, părintele stareț le-a oferit în dar, câteva obiecte bisericești, iar la final au participat cu toții la o agapă în trapeza mânăstirii.

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...