Colindători clujeni, la Nisa-Franța

de | dec. 12, 2018

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, familia părintelui Ciprian Taloş, preot slujitor la Parohia „Naşterea Domnului” Cluj Napoca, a efectuat un turneu de „Colinde şi cântece de acasă” în Franţa, pe Coasta de Azur (6 -10 Dec). Acesta a avut loc la invitația preotului Radu Totelecan, Protopop de Sud-Estul Franței şi paroh la Parohia Ortodoxă Nisa.

Credincioşii români, dar şi invitaţii francezi, s-au bucurat de atmosfera colindelor şi a cântecelor româneşti, aduse cu har şi lumină de colindătorii clujeni. Duetul fiică – mamă ( Maria & Petronela) a impresionat auditoriul prin acuratețea interpretării şi originalitatea repertoriului abordat, iar glasul Sarei, fiica cea mica de numai 6 ani, a adus amintirea colindelor copilăriei.

Turneul colindătorilor clujeni a inclus două concerte la Nisa ( biserica Vallon du Fleur), unul la Monte Carlo ( Chapell de la Visitation) şi altul la Cannes ( Chapell St. Roch, primul eveniment de acest gen organizat de proaspăt înființata parohie, în prezența Excelenței Sale Ştefan de Fay, Consulul român de Nisa).

Alături de slujirea liturgică, Părintele Ciprian Taloş a însoțit fiecare concert cu o meditație duhovnicească, pusă în inima românilor din diaspora franceză. Astfel de momente cultural – religioase contribuie din plin la coeziunea unei comunități ortodoxe din diaspora, fiind, în acelaşi timp, o invitație la necesitatea păstrării limbii şi credinței, cei doi poli de unitate românească.

Acest turneu a avut în vedere şi promovarea construcției bisericii româneşti din Nisa, un proiect pornit prin grija preotului paroh Radu Totelecan,  cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale.

A consemnat Pr. Răzvan Ştirbu (preot slujitor Parohia Nisa)

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...