Colindători la Centrul Eparhial al Episcopiei Maramureşului

de | dec. 20, 2016

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Episcopul ales al Maramureşului şi Sătmarului, a primit marţi, 20 decembrie 2016, cete de colindători din întreaga Episcopie a Maramureşului şi Sătmarului, a transmis pentru radio Renașterea, corespondentul în Episcopia Maramureșului, Andrei Fărcaș.

Din Maramureşul voievodal au sosit la Centrul Eparhial colindătorii din Giuleşti, îmbrăcați în frumoasele straie maramureşene și însoțiți  de preotul paroh Ioan Vraja. Lor le-au urmat colindătorii din Ţara Oaşului, sosiţi din Parohiile Certeze şi Vama. Ei au fost îndrumaţi de pr. dr. Adrian Gh. Paul, parohul din Certeze, conferenţiar universitar şi prodecan al Facultăţii de Litere a Centrului Universitar „Nord” din Baia Mare, respectiv de preotul Ioan Marcel Roman, parohul Vama.

Cu mult elan au colindat ofiţerii şi subofiţerii de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Baia Mare. Cu voci cristaline au interpretat mai multe colinde elevii de la Şcoala „Nichita Stănescu” din Baia Mare, îndrumaţi de profesorii de muzică şi de religie. I-au completat un alt grup, de elevi mai mari, cei ai Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Baia Mare.

Din Oaş au mai venit creştinii ortodocşi din localitatea Prilog, însoţiţi de preotul Adrian Bucşa, dar şi cei din Valea Vinului, cu preotul Ioan Bonea.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...