Colindători, la Ghirișu Român

de | dec. 17, 2018 | Activități parohiale

Sâmbătă, 15.12.2018, în Parohia Ortodoxă Ghirişu Român, din Protopopiatul Cluj I, a avut loc un concert de colinde închinate Naşterii Domnului.

În cadrul acestui frumos eveniment, au cântat copii din satul Ghirişu Român, pregătiți de doamna preoteasă Marta Şuteuşi de preotul paroh Andrei Şuteu. Ei au pregătit şi susținut un recital de 6 colinde şi de asemenea o scurtă scenetă intitulată „Viflaimul”, specifică locului.

A urmat apoi recitalul susținut de Corul de voluntari ai Crucii Roşii filiala Cluj, îndrumați de Alexandru Stanciu. Apariția lor scenică şi performanța lor artistică i-a impresionat profund pe ascultători.

Mai apoi, pe scenă au urcat un grup de teologi, care impreună cu preotul paroh au cântat câteva colinde în stil coral, specific absovenților de teologie. În cele din urmă, familia preotului paroh a ținut să aducă un buchet de colinde în semn de apreciere pentru cei păstoriți.

Comunitatea satului Ghirişu Român a avut deosebita plăcere să îi aibă în mijlocul ei la acest eveniment minunat, pe PC. Părinte protopop Dan Hognogi și pe domnul primar Vasile Focșa, cu atât mai mult, cu cât după terminarea concertului, a fost oficiată şi sfințirea casei parohiale, proaspăt renovată.

La final colindătorii mici şi mari au primit daruri şi aprecieri din partea enoriaşilor și a domnului primar.

Pr. Şuteu Andrei

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...