Colindători, la Ghirișu Român

de | dec. 17, 2018

Sâmbătă, 15.12.2018, în Parohia Ortodoxă Ghirişu Român, din Protopopiatul Cluj I, a avut loc un concert de colinde închinate Naşterii Domnului.

În cadrul acestui frumos eveniment, au cântat copii din satul Ghirişu Român, pregătiți de doamna preoteasă Marta Şuteuşi de preotul paroh Andrei Şuteu. Ei au pregătit şi susținut un recital de 6 colinde şi de asemenea o scurtă scenetă intitulată „Viflaimul”, specifică locului.

A urmat apoi recitalul susținut de Corul de voluntari ai Crucii Roşii filiala Cluj, îndrumați de Alexandru Stanciu. Apariția lor scenică şi performanța lor artistică i-a impresionat profund pe ascultători.

Mai apoi, pe scenă au urcat un grup de teologi, care impreună cu preotul paroh au cântat câteva colinde în stil coral, specific absovenților de teologie. În cele din urmă, familia preotului paroh a ținut să aducă un buchet de colinde în semn de apreciere pentru cei păstoriți.

Comunitatea satului Ghirişu Român a avut deosebita plăcere să îi aibă în mijlocul ei la acest eveniment minunat, pe PC. Părinte protopop Dan Hognogi și pe domnul primar Vasile Focșa, cu atât mai mult, cu cât după terminarea concertului, a fost oficiată şi sfințirea casei parohiale, proaspăt renovată.

La final colindătorii mici şi mari au primit daruri şi aprecieri din partea enoriaşilor și a domnului primar.

Pr. Şuteu Andrei

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...