Colindători, la Ghirișu Român

de | dec. 17, 2018

Sâmbătă, 15.12.2018, în Parohia Ortodoxă Ghirişu Român, din Protopopiatul Cluj I, a avut loc un concert de colinde închinate Naşterii Domnului.

În cadrul acestui frumos eveniment, au cântat copii din satul Ghirişu Român, pregătiți de doamna preoteasă Marta Şuteuşi de preotul paroh Andrei Şuteu. Ei au pregătit şi susținut un recital de 6 colinde şi de asemenea o scurtă scenetă intitulată „Viflaimul”, specifică locului.

A urmat apoi recitalul susținut de Corul de voluntari ai Crucii Roşii filiala Cluj, îndrumați de Alexandru Stanciu. Apariția lor scenică şi performanța lor artistică i-a impresionat profund pe ascultători.

Mai apoi, pe scenă au urcat un grup de teologi, care impreună cu preotul paroh au cântat câteva colinde în stil coral, specific absovenților de teologie. În cele din urmă, familia preotului paroh a ținut să aducă un buchet de colinde în semn de apreciere pentru cei păstoriți.

Comunitatea satului Ghirişu Român a avut deosebita plăcere să îi aibă în mijlocul ei la acest eveniment minunat, pe PC. Părinte protopop Dan Hognogi și pe domnul primar Vasile Focșa, cu atât mai mult, cu cât după terminarea concertului, a fost oficiată şi sfințirea casei parohiale, proaspăt renovată.

La final colindătorii mici şi mari au primit daruri şi aprecieri din partea enoriaşilor și a domnului primar.

Pr. Şuteu Andrei

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.