Colindători mari și mici în Parohia „Adormirea Maicii Domnului”

de | dec. 19, 2016 | Activități parohiale

Duminică, 18 decembrie 2016, peste 80 de colindători, cu vârste începând de la doar 4 ani, au creat o atmosferă deosebită de bucurie și sărbătoare în biserica „Adormirea Maicii Domnului” de pe strada Govora, cartierul clujean Mănăștur.
Grupurile parohiale de copii, adolescenți și tineri care participă la activitățile săptămânale ale parohiei, le-au adus credincioșilor Vestea Nașterii Mântuitorului printr-un spectacol-maraton cu poezii, scenetă și colinde.
Au fost interpretate colinde deja consacrate, dar și colinde tradiționale mai puțin cunoscute, culese din zona Moldovei. De asemenea, cei prezenți au fost colindați și în limbaj mimico-gestual de un cor mixt de copii auzitori și copii cu deficiențe de auz.
Frații lor mai mici de la cele două grupuri parohiale de copii au recitat poezii și au arătat printr-o scenetă că într-o lume plină de vești triste mai există o speranță prin Vestea Nașterii Pruncului Iisus, care „se naște în fiecare an pentru a ne șterge păcatele și a ne ierta”.
Bucuria sărbătorii a fost întregită la final de daruile pe care toți colindătorii le-au primit din partea parohiei.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...