Colindători mici și mari au dus Vestea Nașterii Pruncului Iisus, în comunitatea bisericii „Nașterea Domnului” din Cluj

de | dec. 23, 2016 | Activități parohiale

În aceste zile premergătoare Marelui Praznic al Crăciunului, au continuat să răsune colindele în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de preoții Nicolae Buda și Ciprian Taloș, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei Marilena Asănică.

În așteptarea plină de freamăt a sfintei sărbători la care Dumnezeu S-a făcut Om prin venirea Micului Prunc pe lume, cete de colindători mici și mari au poposit în biserică pentru a aduce vestea Nașterii Mântuitorului Hristos. În seara zilelor de 20, 21, 22 decembrie, au adus colindul în biserică copiii din clasele pregătitoare de la Școala Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca, pregătiți de doamnele învățătoare Viorela Bodea, Alina Mitre și Andreea Părău. Sfântul lăcaș a fost plin de părinți, bunici, prieteni, copii, credincioși ai parohiei, veniți să se bucure împreună cu preoții bisericii de frumusețea colindelor, cântate cu gingășie și sinceritate de cei mai mici școlari. Primii colindători, îmbrăcați în alb, au adus cu ei cântecele de Crăciun și colinde, amintind de cetele de îngeri care au vestit Nașterea și au înconjurat ieslea minunată. Au venit cu convingere apoi alți vestitori care străluceau precum steaua rasărită deasupra peșterii in Bethleem, îmbrăcați în veșminte populare, micuți și plini de responsabilitatea marii misiuni de vestitori ai Nașterii Mântuitorului. Au fost zile deosebit de frumoase în care biserica a răsunat de glasuri gingașe de copii au dăruit celor prezenți momente emoționante, de neuitat. Pentru a le aduce bucurie, a poposit la serbările lor și Moș Crăciun, cu daruri pe măsura vredniciei micilor creștini.

Marți seara, în 20 decembrie 2016, la ora 19.00, biserica Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca a fost gazda unui concert de excepție de colinde pe care l-au susținut Corurile Colegiului de muzică „Sigismund Toduță”. 130 de copiii și tineri, din  gimnaziu și liceeni au adus în fața preoților parohiei și credincioșilor din tot Clujul, și nu numai, lucrări corale interpretate cu finețe și virtuozitate, fiind dirijați de d-na prof. Ioana Gabriela Gădălean, acompaniați la pian de d-na prof. Eva Butean și la flaut de  Salomeea Bodea și Iulia Lupaș.

Colindătorii, veniți în număr atât de mare, au impresionat pe cei prezenți prin valoarea și sensibilitatea interpretării, dând încă o dată dovadă că la ”școala de muzică” din Cluj se muncește serios, cu rigurozitate, fiecare copil înmulțind talantul pe care i l-a dăruit Dumnezeu; în această zi  și noi am fost beneficiarii trudei și talentului acestor elevi, bucurându-ne că ei sunt cei care promovează frumosul și  duc mai departe colindele și tradițiile românești.

Această săptămână dinaintea Crăciunului în care colindele au răsunat, în fiecare zi în biserică, aduse de colindători sau cântate la strană la Sfânta Liturghie sau  la Vecernie, ne-au pregătit sufletele, care mângâiate, de cântul duios care ne spune că „astăzi S-a născut Hristos”, devin leagăn cald pentru Micul Prunc.

Ultimele articole

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

Patrichie episcopul a stat de față înaintea eparhului Iulie care, căutând să-l facă să se închine la idoli, îi spunea că izvorârea apelor celor calde se face prin purtarea de grijă a zeilor și sunt vărsate pentru binele oamenilor. Sfântul mucenic i-a răspuns că...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...