Colinde și expoziție de  icoane la Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Bistrița

de | dec. 16, 2018 | Activități parohiale

Duminică seara, în Biserica noastră au răsunat colindele copiilor care fac parte din corul Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” Bistrița, care, împreună cu părinții lor și cadrele didactice au creat o atmosferă de bucurie deplină. Am început activitățile noastre cu rugăciune, prin Paraclisul Maicii Domnului, urmat de cateheza duminicală despre Sfintele Icoane, intitulată ”Icoana, ferestră spre cer.” Rămânând în același registru, am participat cu toții la o prezentare complexă a prof. Petrean Teofil de la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița, în cadrul căreia a avut loc o expoziție de icoane, printre care icoane din 1747 și 1840, și o expunere a tehnicilor speciale de creare ale acestora.

Concertul de colinde i-a reunit pe copiii din corul Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” și pe profesoarele lor îndrumătoare, Andreea Pișta și Nicoleta Țurcă, purtând cu toții frumoase costume tradiționale și vestind Nașterea Domnului în cel mai potrivit loc de a ne bucura împreună, în Biserică. Fiind în prejma Sărbătorii Nașterii Domnului, colinda nu a putut rămâne nerăsplătită, astfel că toți participanții au primit daruri și mici cadouri din partea gazdelor.

Pr. Tudor Mudure

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...