De praznicul Sfântului Nicolae, în biserica parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde preot paroh este părintele Nicolae Buda, a răsunat din nou colindul tradițional, în cadrul proiecului „Colind la Casa cea frumoasă!”

În cadrul Sfintei Liturghii, săvârșită de preoții parohiei, Nicolae Buda și Ciprian Taloș, împreună cu preoții Valentin Bochiș, Ioan Suciu și Mihai Ranta, la priceasnă, credincioșii au trăit momente speciale. Au fost colindați de un grup de interpreții de muzică populară Mariana Morcan, Marinela Zegrean Istici, Ioana Breda-Morar și Grigore Sâmboan, angajați ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

 Ne-au așezat în suflete colindul autentic, așa cum se cânta el odinioară pe ulițele satelor sau în tinda gospodarilor, pregătiți să întâmpine cum se cuvine pe Pruncul Iisus. Îmbrăcați în costume populare de o frumusețe aparte, au înduioșat inimile credincioșilor prezenți la biserică și au adus cel mai ales dar Sfântului Nicolae, colindul, înmulțind astfel, talantul cu care i-a înzestrat din plin Dumnezeu. Căldura, blândețea și duioșia din vocile lor s-au împletit cu căldura din sufletele credincioșilor și au dăruit acestei zile de iarnă multă lumină, iar biserica a devenit „raiul cel luminos” și „fântâna raiului”, unde bucuria și pacea sunt depline”, a precizat pentru radio Renașterea, coordonatorul activităților din cadrul parohiei, Marilena Asănică.

La slujba Vecerniei, credincioșii parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca au fost colindați de membrii Coralei „Glasul Apusenilor” a  Protopopiatului Ortodox Huedin.