Concert caritabil de colinde pentru copiii internați la Secția de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca

de | dec. 22, 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat la Concertul caritabil de colinde pentru copiii bolnavi de cancer internați la Secția de Oncologie Pediatrică a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Evenimentul a avut loc marți, 21 decembrie 2021, de la ora 14:00, la Centrul de Cultură Urbană „Casino” din Cluj-Napoca și a fost organizat de Fundația Transilvania Leaders. În deschidere, cei prezenți au ținut un moment de reculegere pentru eroii Revoluției din Decembrie 1989, care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

Concertul de colinde a fost susținut de Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica”, al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, Corala Congregației Surorilor Maicii Domnului, din cadrul Bisericii Greco-Catolice, dirijată de sora Dominica, și Corul Inspectoratului pentru Situații de Urgență – Cluj.

La această manifestare, cu scop caritabil, au fost prezenți și au luat cuvântul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Claudiu, Episcopul Greco-Catolic de Cluj-Gherla, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, președintele și fondatorul Fundației Transilvania Leaders, prof. univ. dr. Marius Traian Bojiță, dar si reprezentanți ai autorităților militare și civile.

 

Evenimentul, prezentat și moderat de prof. univ. dr. Vasile Pușcaș, membru corespondent al Academiei Române, s-a încheiat cu o colindă cântată la unison de toți participanții.

De asemenea, cei prezenți au făcut donații destinate copiilor internați la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Printre donațiile făcute, Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, prin Mitropolitul Andrei, și Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, prin Episcopul Claudiu, au donat fiecare câte 10.000 lei, iar Fundația Transilvania Leaders, prin prof. univ. dr. Marius Traian Bojiță, a donat 20.000 lei.

Cele trei cecuri, în valoare totală de 40.000 lei, au fost înmânate managerului Institutului Oncologic, dr. Cătălin Vlad.

Fundația Transilvania Leaders, formată din reprezentanți ai societății civile, mediului de afaceri și ai universităților clujene, este o organizație non-profit care are între obiectivele sale susținerea valorilor perene ale civilizației românești.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ilinca Man / TVR Cluj

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, marți, 23 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Mare...