Concert caritabil la Zalău, în cadrul campaniei „Pot mai mult pentru Cezara”

de | apr. 19, 2019 | Actualitatea religioasă

Joi, 18 aprilie 2019, a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, un concert caritabil, dedicat strângerii de fonduri pentru o fetiță cu chip de înger și suferință de mucenic-Cezara Mureșan.

Acest eveniment, inițiat de Episcopia Sălajului și Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău în cadrul proiectului „Pot mai mult pentru Cezara”, desfășurat cu binecuvântarea Presfințitului Petroniu, a reunit într-un efort comun preoți, cadre didactice și elevi din Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae”, artiști ai plaiurilor sălăjene precum și alți oameni cu suflet, care s-au implicat cu toată dăruirea în acest demers umanitar.
Spectacolul, la care au participat „pro bono”: Rodica Pop-Seling, tenorul Sergiu Chirilă, surorile Chiș, Alexandra Antal, Alice Ghile, Andreea Onaci, Denisa-Minodora Rolnic și Corul „Predania”al liceului, condus de domnul profesor Florin Lazăr, prezentat de carismatica Adina Chirilă a amintit celor prezenți de faptul că ne aflăm în Postul Paștilor, când mai mult ca oricând, trebuie să fim aproape de Dumnezeu și de semeni.

Delegat al Preasfințitului Părinte Petroniu la acest eveniment a fost Părintele Claudiu Nechita, consilier social al Episcopiei Sălajului.
În urma donațiilor, s-au strâns aproximativ 9000 de lei care au fost virați în contul Cezarei, aflată în acest moment într-o clinică din Roma, în vederea efectuării operației de transplant de măduvă, singura alternativă pe care , la acest moment o mai are acest copil.

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...