Concert caritabil la Zalău, în cadrul campaniei „Pot mai mult pentru Cezara”

de | apr. 19, 2019

Joi, 18 aprilie 2019, a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, un concert caritabil, dedicat strângerii de fonduri pentru o fetiță cu chip de înger și suferință de mucenic-Cezara Mureșan.

Acest eveniment, inițiat de Episcopia Sălajului și Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău în cadrul proiectului „Pot mai mult pentru Cezara”, desfășurat cu binecuvântarea Presfințitului Petroniu, a reunit într-un efort comun preoți, cadre didactice și elevi din Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae”, artiști ai plaiurilor sălăjene precum și alți oameni cu suflet, care s-au implicat cu toată dăruirea în acest demers umanitar.
Spectacolul, la care au participat „pro bono”: Rodica Pop-Seling, tenorul Sergiu Chirilă, surorile Chiș, Alexandra Antal, Alice Ghile, Andreea Onaci, Denisa-Minodora Rolnic și Corul „Predania”al liceului, condus de domnul profesor Florin Lazăr, prezentat de carismatica Adina Chirilă a amintit celor prezenți de faptul că ne aflăm în Postul Paștilor, când mai mult ca oricând, trebuie să fim aproape de Dumnezeu și de semeni.

Delegat al Preasfințitului Părinte Petroniu la acest eveniment a fost Părintele Claudiu Nechita, consilier social al Episcopiei Sălajului.
În urma donațiilor, s-au strâns aproximativ 9000 de lei care au fost virați în contul Cezarei, aflată în acest moment într-o clinică din Roma, în vederea efectuării operației de transplant de măduvă, singura alternativă pe care , la acest moment o mai are acest copil.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...