Avem plăcerea de a vă invita la concertul caritabil organizat de studenții Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”. Evenimentul este destinat susținerii Annei Buza, care suferă de dislocare gravă a vertebrelor şi trei tumori intracanalare benigne cu efect compresiv local și care, în consecință, va suferi două intervenții chirurgicale importante și costisitoare în străinătate.

Evenimentul va avea loc miercuri, 7 Decembrie, ora 19:00, la Auditorium Maximum.

Dirijor: Dmitrii Chiricov

Pian: Antoniu Tiberiu Nagy

În program:

Serghei Rahmaninov – Fantezie simfonica „Stânca” op. 7

Serghei Rahmaninov – Concert pentru pian și orchestra nr. 3 op. 30

Intrarea este liberă!

Chiricov Dmitrii (Republica Moldova) este student în anul 4 la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa conf.univ.dr. Matei Pop. Dmitrii a absolvit Liceul de Muzică „Serghei Rahmaninov”, specializarea oboi, pe care a continuat-o la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa profesorului Răzvan Poptean. În anul 2019 a început să studieze dirijatul la clasa profesorilor Petre Sbârcea și Matei Pop.Până în prezent,tânărul muzician a câștigat numeroase premii în calitate de clarinetist. Artistul a câștigat o bursă de studiu din partea Asociației SoNoRo, iar din iunie 2022 face parte din Orchestra Română de Tineret.Muzicianul a debutat în calitate de dirijor pe scena Auditorium Maximum în data de 15 aprilie 2022 alături de pianistul Artemii Tolocenco și orchestra Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, realizând un program extraordinar și în același timp solicitant, din repertoriul internațional.

Nagy Antoniu Tiberiu (România) este student în anul 4 la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa prof. univ. dr. Daniel Goiți. S-a născut la data de 1 decembrie 2000 în Oradea și a început să studieze pianul la vârsta de 12 ani. A câștigat numeroase premii și a susținut concerte în Italia, România, SUA, Spania, Franța, Japonia, Polonia și Olanda. A debutat pe unele dintre cele mai prestigioase scene precum Carnegie Hall (Weill Hall), Teatrul Donizetti, Teatrul de Stat „Regina Maria”, Teatrul Odeon din București, Sala Thalia din Sibiu, Ateneul Român, Sala Cortot, Salon Bösendorfer in Musikverein și altele. În 2019 a susținut câteva recitaluri importante în Japonia.