Concert coral de Duminica Ortodoxiei la Satu Mare

de | mart. 17, 2019

Duminică, 17 martie 2019, Duminica Ortodoxiei, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a participat, la Satu Mare, din încredinţarea Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, la concertul coral dedicat Duminicii Ortodoxiei, care s-a desfăşurat în biserica „Naşterea Maicii Domnului”, cu începere de la ora 17,00.

Concertul a fost organizat de Protopopiatul Satu Mare, protopop Pr. Ioan Socolan. Este al patrulea an de când se desfăşoară acest concert prin care este cinstită Duminica Ortodoxiei cu piese corale din repertoriul corurilor bisericilor sătmărene.

În ediţia din acest an au concertat corul bisericii gazdă „Naşterea Maicii Domnului”, dirijat de Prof. Ioan Petrovici, Corul „Maestuosso” al bisericii „Buna Vestire”, dirijat de Prof. Ioan Târţan, corul bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, dirijat de dra Prof. Simona Pustai, şi Corul bisericii cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, dirijat de Prof. Ramona Boitor Socolan, paroh Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare.

Repertoriul a fost compus din cele mai frumoase pricesne şi cântece religioase, iar în încheiere, toţi credincioşii şi corurile au interpretat, la unison, Imnul Ortodoxiei.

În încheierea concertului, Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul a rostit un cuvânt de mulţumire adresat coriştilor şi credincioşilor prin care i-a îndemnat la promovarea muzicii religioase şi le-a urat un post binecuvântat, pentru a continua astfel Postul Mare după tradiţia Bisericii Ortodoxe strămoşeşti.

Este de menţionat că într-un an bisericesc, în organizarea Protopopiatului Satu Mare, au loc cinci concerte corale: de Duminica Ortodoxiei,  de Florii, de Învierea Domnului, de Naşterea Domnului şi unul în Postul Adormirii Maicii Domnului.

 

Andrei Fărcaş,

redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...