Concert de colinde al Corurilor Facultății de Teologie Ortodoxă, în memoria martirilor Revoluției din decembrie 1989

de | dec. 15, 2019 | Actualitatea religioasă

Duminică seara, 15 decembrie 2019, de la ora 19:00, Corurile Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au susținut tradiționalul Concert de Colinde la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Concertul a fost dedicat memoriei martirilor Revoluției române din decembrie 1989.

Evenimentul s-a desfășurat după slujba Vecerniei și după cuvântul de învățătură al arhimandritului Samuel Cristea, duhovnicul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Seara de colinde a fost deschisă de Corul Bărbătesc al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijat  de arhid. asist. univ. dr. Daniel Mocanu, urmat de Corul mixt al facultății, care a interpretat colinde de grup, pe o singură voce, din repertoriul tradițional românesc.

În încheiere, Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul instituției de învățământ teologic, a încântat publicul clujean cu șase colinde corale.

Din program au făcut parte lucrări de: Nicu Moldoveanu, M. Trache, Vasile Popovici, Gelu Statulat, Nicolae Lungu, Grigore Panțiru, Vasile Stanciu, Emil Monția, Stelian Ionașcu, Gheorghe Danga, Francisc Hubic, Valentin Teodorian, Ioan D. Chirescu și Alexandru Pașcanu.

La final, arhimandritul Dumitru Cobzaru, slujitor al catedralei și exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, le-a mulțumit studenților pentru colind și le-a adresat un scurt gând duhovnicesc, însoțit de mesajul de binecuvântare al  Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

La concert au participat numeroși clujeni și studenți. De asemenea, acesta a fost transmis în direct pe frecvențele Radio Renașterea.

Totodată, începând cu această seară, studenții teologi și elevii seminariști clujeni au intrat în ultima săptămână duhovnicească a Postului Crăciunului. Astfel că, pe parcursul săptămânii, aceștia vor participa, dimineața, la slujbele oficiate în capelele instituțiilor de învățământ teologic; iar seara, la slujba Vecerniei, oficiată la Catedrala Mitropolitană, urmată de câte un cuvânt de învățătură, susținut de un invitat special.

Mai multe fotografii AICI 

Duminică seara, 15 decembrie 2019, de la ora 19:00, Corurile Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității…

Publicată de UBB – Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca pe Duminică, 15 decembrie 2019

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

Ultimele articole

23 septembrie – Zămislirea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul

22 septembrie – Sfântul Sfințit Mucenic Foca

Sfântul Sfințit Mucenic Foca, făcătorul de minuni, Episcopul Sinopiei († 117) – S-a născut în orașul Sinopi, iar părinții săi au fost Pamfil și Maria. Încă din tinerețe s-a învrednicit de darul Duhului Sfânt, făcând minuni. A fost ales Episcop al orașului Sinopi. În...

Despre semnul Sfintei Cruci

Despre semnul Sfintei Cruci

Ne-am aflat, în ultimele două săptămâni, în orizontul de lumină, de har și de binecuvântare al praznicului Înălțării Sfintei Cruci, această mare și importantă sărbătoare de la începutul anului bisericesc. Prin celebrările liturgice și mai ales prin bogata poezie...

Așezământ pentru orfani, construit de Biserică în Bistrița-Năsăud

Așezământ pentru orfani, construit de Biserică în Bistrița-Năsăud

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, va pune, joi 24 septembrie, piatra de temelie a așezământului pentru copii orfani „Sfântul Siluan Athonitul”. Acesta va fi construit în localitatea Dorolea, din comuna Livezile, județul Bistrița-Năsăud, și va...

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca are un nou duhovnic

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca are un nou duhovnic

În sâmbăta după Înălțarea Sfintei Cruci, 19 septembrie 2020, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al...