Concert de colinde al Corurilor Facultății de Teologie Ortodoxă, în memoria martirilor Revoluției din decembrie 1989

de | dec. 15, 2019

Duminică seara, 15 decembrie 2019, de la ora 19:00, Corurile Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au susținut tradiționalul Concert de Colinde la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Concertul a fost dedicat memoriei martirilor Revoluției române din decembrie 1989.

Evenimentul s-a desfășurat după slujba Vecerniei și după cuvântul de învățătură al arhimandritului Samuel Cristea, duhovnicul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Seara de colinde a fost deschisă de Corul Bărbătesc al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijat  de arhid. asist. univ. dr. Daniel Mocanu, urmat de Corul mixt al facultății, care a interpretat colinde de grup, pe o singură voce, din repertoriul tradițional românesc.

În încheiere, Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul instituției de învățământ teologic, a încântat publicul clujean cu șase colinde corale.

Din program au făcut parte lucrări de: Nicu Moldoveanu, M. Trache, Vasile Popovici, Gelu Statulat, Nicolae Lungu, Grigore Panțiru, Vasile Stanciu, Emil Monția, Stelian Ionașcu, Gheorghe Danga, Francisc Hubic, Valentin Teodorian, Ioan D. Chirescu și Alexandru Pașcanu.

La final, arhimandritul Dumitru Cobzaru, slujitor al catedralei și exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, le-a mulțumit studenților pentru colind și le-a adresat un scurt gând duhovnicesc, însoțit de mesajul de binecuvântare al  Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

La concert au participat numeroși clujeni și studenți. De asemenea, acesta a fost transmis în direct pe frecvențele Radio Renașterea.

Totodată, începând cu această seară, studenții teologi și elevii seminariști clujeni au intrat în ultima săptămână duhovnicească a Postului Crăciunului. Astfel că, pe parcursul săptămânii, aceștia vor participa, dimineața, la slujbele oficiate în capelele instituțiilor de învățământ teologic; iar seara, la slujba Vecerniei, oficiată la Catedrala Mitropolitană, urmată de câte un cuvânt de învățătură, susținut de un invitat special.

Concert de colinde al Corurilor Facultății de Teologie Ortodoxă, în memoria martirilor Revoluției din decembrie 1989

Mai multe fotografii AICI 

Duminică seara, 15 decembrie 2019, de la ora 19:00, Corurile Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității…

Publicată de UBB – Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca pe Duminică, 15 decembrie 2019

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...