Concert de colinde al Corurilor Facultății de Teologie Ortodoxă, la Catedrala Mitropolitană din Cluj

de | dec. 17, 2018

Duminică seara, 16 decembrie 2018, de la ora 19:00, Corurile Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au susținut tradiționalul Concert de Colinde la Catedrala Mitropolitană din Cluj.

Evenimentul s-a desfășurat după slujba Vecerniei și după cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, rostit în cadrul programului catehetic „O seară cu Domnul Hristos și cu Preasfânta Sa Maică”.

Moderatorul concertului a fost arhim. Benedict Vesa, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și cadru universitar la catedra de Spiritualitate Ortodoxă a Facultății de Teologie Ortodoxă.

Seara de colinde a fost deschisă de Corul Bărbătesc al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijat în prima parte de arhid. asist. univ. dr. Daniel Mocanu, iar în cea de-a doua parte de arhid. drd. Daniel Frumos. Corul a interpretat zece colinde, printre care: La Vitleem colo-n jos (Nicolae Lungu), Coroană de Trandafiri (Gheorghe Cucu), Colindul lui Dumnezeu (Vasile Pop Băleni), Închinarea Păstorilor (Vasile Popovici) și altele.

În încheiere, Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății, a interpretat șase colinde din repertoriul de colinde românești, precum: Colindul Sfântului Andrei și Sorcova (Stelian Ionașcu), Legănelul lui Iisus (Valentin Teodorian), Colindă din Sălaj (Dariu Pop), Colindă din Banat și Colindă din Maramureș (Gelu Stratulat).

La final, Părintele Mitropolit Andrei le-a mulțumit pentru colind și le-a adresat un scurt gând duhovnicesc, însoțit de tradiționalele urări de sărbători.

La concert au participat numeroși clujeni și studenți. De asemenea, acesta a fost transmis în direct pe frecvențele Radio Renașterea.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA