Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla

Perioada Sărbătorilor de iarnă debutează la Gherla cu un concert special de colinde organizat de Asociația „Oastea Domnului” Gherla în colaborare cu Dorcas Aid România și Liceul teoretic ”Petru Maior” din Gherla, cu sprijinul Primăriei Municipiului Gherla. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 decembrie 2022, începând cu ora 14, la Cinematograful Pacea din Gherla. În cadrul evenimentului va avea loc și un Târg caritabil cu diverse obiecte decorative de sezon create cu ajutorul bunicilor, al voluntarilor asociației și al elevilor Liceului Petru Maior din Gherla și a celor din clasa a IV-a, Structura Step By Step a Școlii Gimnaziale nr. 1 Gherla.

Concertul face parte din campania de strângere de fonduri ”Căldură în casele bunicilor săraci”, organizată de Asociația „Oastea Domnului” Gherla.

Prin intermediul acestei campanii, Asociația „Oastea Domnului” Gherla dorește să încălzească casele a 45 de bunici care trăiesc în condiții grele, ei fiind asistați în cadrul proiectului „Adoptă un bunic!Rețea de siguranță comunitară”, proiect desfășurat de mai bine de 16 ani în Gherla și alte 19 localități din jud. Cluj. În cadrul acestui proiect, angajații și voluntarii asociației, vizitează lună de lună un număr de 177 de bunici vulnerabili, ducându-le un pachet alimentar și petrecând câteva clipe alături de ei pentru a le mai alunga singurătatea. În plus, organizăm periodic evenimente de socializare, excursii, întâlniri de hobby cu alți vârstnici, întâlniri intergeneraționale de gătit sau lucru manual alături de tinerii voluntari și altele, toate acestea având ca scop implicarea vârstnicilor în activități cu sens, care să le bucure zilele cenușii ale bătrâneței.

Pentru că noi credem din toată inima că binele se face mai bine împreună, am invitat atât membri ai comunității noastre, cât și prieteni din Oastea Domnului Cluj-Napoca pentru a ne încânta cu frumoasele colinde ce ne amintesc de Darul cel mai minunat, Pruncul Hristos, dar și de bucuria de a dărui și noi mai departe. Astfel vom avea alături de noi pe scenă Corul Armonia Junior și Corul Armonia liceu ale Liceului Petru Maior Gherla conduse de dna. prof. Florea Cornelia, Larisa Gurzău și Corul de tineri al Oastei Domnului Cluj-Napoca. Un scurt cuvânt pentru suflet ne va aduce pr.prof.dr. Gheorghe Șanta care ne va aminti de ce „e mai ferice a dărui decât a primi”.

Intrarea la concert va fi liberă, dar încurajăm pe toți cei prezenți să fie parte din campania de strângere de fonduri „Căldură în casele bunicilor săraci” și să doneze, fie prin achiziționarea diverselor produse expuse în cadrul Târgului caritabil organizat în holul cinematografului, fie prin simple donații în urnele amplasate în diverse locații din cadrul evenimentului. În plus, pentru cei care din diverse motive nu vor putea participa la acest concert există posibilitatea de a face donații în contul Asociației „Oastea Domnului” Gherla (Cont lei: RO35 RZBR 0000 0600 1738 0417) cutextul „căldură”.