Concert de Florii la Dej

de | apr. 25, 2016

Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Dej a găzduit duminică seara prima ediție a  concertului de pricesne, organizat cu prilejul Sărbătorii Floriilor.

La evenimentul organizat de Protopopiatul Ortodox Dej, cu susținerea Primăriei Municipiului Dej, au participat sute de credincioși.

Protopopul Dejului, Pr. Ioan Buftea, gazda evenimentului, a spus în cuvântul său ca acest eveniment se dorește a fi un prilej de întărire a comuniunii dintre oameni, la intrarea în Săptămâna Patimilor:

Acum 2000 de ani, cetatea Ierusalimului se afla în zi de mare sărbătoare, azi, cetatea noastră se află la fel, în zi de sărbătoare.

Atunci pruncii cântau Osana, Osana, astăzi noi, prin slujire și cântare de pricesne, aducem Slavă lui Dumnezeu.

Mulțimile erau cu flori în mână și își așterneau hainele în fața Împăratului Hristos, noi venim cu sufletele deschise, ca El, Domnul Hristos să intre și să ne dăruiască liniștea pe care ne-o dorim cu toții.

El a spus:„ Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi”.Liniștea și odihna deplină nu o primești de la lume, ci de la Dumnezeu.

Azi sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim- zi de mare Praznic, bucurie,o bucurie imensă pe care o extindemla nivel social, pentru că dumneavoastrăaveți inimile deschise.

Când suntem bucuroși dorim să fim împreună și iată că și astăzi suntem împreună-în comuniune- om lângă om și suflet lângă suflet.

 

Evenimentul a debutat cu un recital al Coralei ”Armonia” a Centrului Cultural ”Arta” Dej (dirijor: Doina Sima Minea). Cei prezenti au putut asculta pricesne  și cântece religioase interpretate de soliștii vocali Anca Suciu, Zina Doboș, Cristina Beldean Moșuțan, Mădălina Mârza, Alina Zanc, Ioana Breda Morar, Ioan Dordoi și Felix Gălan. Printre pricesne, iar Mariana Reman a recitat câteva poezii cu caracter religios. Printre pricesne  Mariana Reman a recitat câteva poezii cu caracter religios.

La final, preoții, dascălii și elevii implicați în concursul național „ Biserica și școala în sufletul meu” au fost premiați.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...