Concert de Florii la Dej

de | apr. 25, 2016 | Activități parohiale

Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Dej a găzduit duminică seara prima ediție a  concertului de pricesne, organizat cu prilejul Sărbătorii Floriilor.

La evenimentul organizat de Protopopiatul Ortodox Dej, cu susținerea Primăriei Municipiului Dej, au participat sute de credincioși.

Protopopul Dejului, Pr. Ioan Buftea, gazda evenimentului, a spus în cuvântul său ca acest eveniment se dorește a fi un prilej de întărire a comuniunii dintre oameni, la intrarea în Săptămâna Patimilor:

Acum 2000 de ani, cetatea Ierusalimului se afla în zi de mare sărbătoare, azi, cetatea noastră se află la fel, în zi de sărbătoare.

Atunci pruncii cântau Osana, Osana, astăzi noi, prin slujire și cântare de pricesne, aducem Slavă lui Dumnezeu.

Mulțimile erau cu flori în mână și își așterneau hainele în fața Împăratului Hristos, noi venim cu sufletele deschise, ca El, Domnul Hristos să intre și să ne dăruiască liniștea pe care ne-o dorim cu toții.

El a spus:„ Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi”.Liniștea și odihna deplină nu o primești de la lume, ci de la Dumnezeu.

Azi sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim- zi de mare Praznic, bucurie,o bucurie imensă pe care o extindemla nivel social, pentru că dumneavoastrăaveți inimile deschise.

Când suntem bucuroși dorim să fim împreună și iată că și astăzi suntem împreună-în comuniune- om lângă om și suflet lângă suflet.

 

Evenimentul a debutat cu un recital al Coralei ”Armonia” a Centrului Cultural ”Arta” Dej (dirijor: Doina Sima Minea). Cei prezenti au putut asculta pricesne  și cântece religioase interpretate de soliștii vocali Anca Suciu, Zina Doboș, Cristina Beldean Moșuțan, Mădălina Mârza, Alina Zanc, Ioana Breda Morar, Ioan Dordoi și Felix Gălan. Printre pricesne, iar Mariana Reman a recitat câteva poezii cu caracter religios. Printre pricesne  Mariana Reman a recitat câteva poezii cu caracter religios.

La final, preoții, dascălii și elevii implicați în concursul național „ Biserica și școala în sufletul meu” au fost premiați.

Ultimele articole

26 mai – Sf. Ap. Carp și Alfeu; Sf. Mc. Averchie și Elena

26 mai – Sf. Ap. Carp și Alfeu; Sf. Mc. Averchie și Elena

Sfântul Apostol Carp († 66) era originar din Troa a fost unul din cei șaptezeci de apostoli, ucenic și slujitor al Sfântului Apostol Pavel. Acesta a scris despre el în epistola a II-a către Timotei (IV, 13). Marele apostol lăsase la el o manta, câteva cărți și niște...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...