Concert de Florii la Dej

de | apr. 25, 2016 | Activități parohiale

Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Dej a găzduit duminică seara prima ediție a  concertului de pricesne, organizat cu prilejul Sărbătorii Floriilor.

La evenimentul organizat de Protopopiatul Ortodox Dej, cu susținerea Primăriei Municipiului Dej, au participat sute de credincioși.

Protopopul Dejului, Pr. Ioan Buftea, gazda evenimentului, a spus în cuvântul său ca acest eveniment se dorește a fi un prilej de întărire a comuniunii dintre oameni, la intrarea în Săptămâna Patimilor:

Acum 2000 de ani, cetatea Ierusalimului se afla în zi de mare sărbătoare, azi, cetatea noastră se află la fel, în zi de sărbătoare.

Atunci pruncii cântau Osana, Osana, astăzi noi, prin slujire și cântare de pricesne, aducem Slavă lui Dumnezeu.

Mulțimile erau cu flori în mână și își așterneau hainele în fața Împăratului Hristos, noi venim cu sufletele deschise, ca El, Domnul Hristos să intre și să ne dăruiască liniștea pe care ne-o dorim cu toții.

El a spus:„ Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi”.Liniștea și odihna deplină nu o primești de la lume, ci de la Dumnezeu.

Azi sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim- zi de mare Praznic, bucurie,o bucurie imensă pe care o extindemla nivel social, pentru că dumneavoastrăaveți inimile deschise.

Când suntem bucuroși dorim să fim împreună și iată că și astăzi suntem împreună-în comuniune- om lângă om și suflet lângă suflet.

 

Evenimentul a debutat cu un recital al Coralei ”Armonia” a Centrului Cultural ”Arta” Dej (dirijor: Doina Sima Minea). Cei prezenti au putut asculta pricesne  și cântece religioase interpretate de soliștii vocali Anca Suciu, Zina Doboș, Cristina Beldean Moșuțan, Mădălina Mârza, Alina Zanc, Ioana Breda Morar, Ioan Dordoi și Felix Gălan. Printre pricesne, iar Mariana Reman a recitat câteva poezii cu caracter religios. Printre pricesne  Mariana Reman a recitat câteva poezii cu caracter religios.

La final, preoții, dascălii și elevii implicați în concursul național „ Biserica și școala în sufletul meu” au fost premiați.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...